Nieuws

KEIK 2018 zoekt kunstenaars

Het kunstevenement KEIK wordt ook dit jaar tijdens de Harlinger Feestweek gehouden. Van 4 tot en met 9 juni in de Bethelkerk aan de Lanen. ‘Kunst Achter de Ramen’ zal dan ook weer tegelijkertijd plaatsvinden op de Lanen. De stichting KEIK nodigt kunstenaars uit om deel te nemen aan KEIK 2018. 

De kunstcommissie van KEIK zal aan de hand van de inschrijvingen een keuze maken waar en welk kunstwerk zal worden geëxposeerd. Ook dit jaar heeft KEIK er voor gekozen geen beperkingen op te leggen in bijvoorbeeld afmetingen. Uitgangspunt blijft dat in principe ieder werk te koop is. Iedere kunstenaar mag twee kunstwerken inschrijven voor de expositie. Kunstenaars hebben daarmee volop creatieve vrijheid!

Inschrijving is geheel kosteloos en kan via inschrijven@keik-harlingen.nl . Meer informatie is te vinden op www.keik-harlingen.nl.

 

Dankzij deelnemende kunstenaars, de combinatie van kunst en muziek in de historische binnenstad van Harlingen, is KEIK uitgegroeid tot een begrip in Harlingen en omstreken waarbij kunst en cultuur volop in de aandacht komen.

Het gedachtegoed van KEIK blijft hetzelfde. Kunst, muziek en omgeving die elkaar versterken en voor iedereen toegankelijk zijn; kansen creëren voor ‘jonge’, beginnende kunstenaars en muzikanten in samenwerking met meer bekende collega’s.

 

Ook dit jaar worden de KEIK-prijs voor beeldende kunst en de KEIK Camera-prijs voor fotografie weer uitgereikt. Jurering geschiedt door een vakkundige jury van nationale professionals. Prijswinnaars van vorig jaar waren Alie Kielstra (KEIK-prijs voor beeldende kunst) en Marja Driessen-Diessel (KEIK-camera-prijs). Daarnaast wordt jaarlijks door de bezoekers van het kunstevenement een publieksfavoriet gekozen: de KEIK-publieksprijs 2017 werd gewonnen door Ineke Veltman.

|Doorsturen