Nieuws

Kazemattenmuseum verwacht morgen tienduizendste bezoeker 2018

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum verwacht morgen de tienduizendste bezoeker van het seizoen 2018 te verwelkomen. Het bezoekersaantal loopt daarmee enkele weken voor op voorgaande jaren.

De hittegolf van de afgelopen weken heeft geleid tot een stijging in het aantal bezoekers. De koele kazematten, met een constante temperatuur onder de 20 graden, bleken een welkome ontsnapping te zijn aan de hitte. Daarnaast blijken veel bezoekers vanaf het Afsluitdijk Wadden Center ook even een bezoek aan het museum te brengen.

 

In het lopende museumjaar is het Kazemattenmuseum verder gegaan met de ingrijpende herinrichting van het museum. Dit jaar is het monumentenplein grondig opgeknapt, er zijn nieuwe looproutebordjes geplaatst en er is een nieuwe multimediale expositie over de Atlantikwall gerealiseerd. Daarnaast zijn alle betonnen en stenen trappen vervangen door trappen van cortenstaal.

 

De komende tijd zullen de kazematten V, VI en VII opnieuw worden ingericht. Voor deze afrondende fase van de herinrichting is door diverse fondsen € 250.000 toegezegd. Daarmee zal in het voorjaar van 2019 de totale herinrichting, begonnen in 2015, afgerond zijn.

 

De aandacht voor het bijzondere verhaal van Kornwerderzand en de meidagen van 1940 verslapt niet. Tot op dit moment konden er onder de bijna 10.000 bezoekers enige duizenden schoolkinderen worden geteld.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda