Nieuws

Kandidaat D66 lijsttrekker PS verkiezingen in debat in Harlingen

HARLINGEN - Afgelopen maandag waren de kandidaat lijsttrekkers van D66 voor de Provinciale Staten van Friesland te gast in Harlingen. Onder leiding van Henk Pijlman, lid van de Eerste Kamer voor D66, ging men in het gebouw van Doeksen aan de Waddenpromenade in gesprek met de aanwezigen en in debat met elkaar over actuele, maatschappelijke Friese thema’s.

De kandidaten Romke de Jong, Ursi Frehner en Sietse Schukking in debat onder leiding van Eerste Kamer lid Henk Pijlman.

Uiteraard waren ook de nodige D66-ers uit Harlingen, Franeker en omgeving aanwezig om de lokale thema’s voor het voetlicht te brengen, waarin de provincie een (grotere) rol zou kunnen spelen: de toekomst van en het toezicht op de REC, economische kansen rond Werelderfgoed de Waddenzee in het kader van circulaire en duurzame energie en de op te richten Waddenautoriteit die een prima plek zou kunnen vinden in Harlingen.

 

Ursi Frehner, Sietse Schukking en Romke de Jong debatteerden verder onder andere over de energietransitie en klimaatopgave, biodiversiteit en een circulaire en duurzame Friese economie. Zij hopen als lijsttrekker te worden gekozen voor D66, waarna de komende tijd ook de overige kandidaten voor de Verkiezingen voor Provinciale Staten in voorjaar 2019 bekend zullen worden.

|Doorsturen