Nieuws

Kamerkoor Oktoich zingt Russische muziek in Laurentiuskerk

Op zondag 23 september (aanvang 15.30 uur) geeft Kamerkoor Oktoich uit Amsterdam een concert in de Laurentiuskerk te Kimswerd. 

Kamerkoor Oktoich onder leiding van Aliona Ovsiannikova zingt al ruim 20 jaar voornamelijk Russische liturgische gezangen en behoort in Nederland tot de top van de amateurkoren. Het koor wordt geprezen om de prachtige expressie, van heel zacht tot heel krachtig, en weet de echt Russische vloeiende lijnen prachtig te brengen in een mooie warme koorklank. Het koor bestaat uit  25 leden, waaronder een aantal afkomstig uit Rusland, evenals dirigente Aliona Ovsiannikova, die in Moskou werd geboren en in Sint Petersburg haar opleiding ontving. Oktoich heeft inmiddels 6 cd’s uitgebracht.

Oktoich treedt regelmatig op in Amsterdam (o.a. in de Russisch Orthodoxe Kerk, de O.L.V. Kapel, de Hermitage en het Koninklijk Concertgebouw), maar ook in andere plaatsen in de Randstad. Concertreizen werden gemaakt naar onder andere Rusland, Polen, Wit-Rusland, Engeland en meest recentelijk nog naar Georgië (2016). De concertreis 2018 gaat naar Vlieland en Kimswerd. Na een concert op zaterdagavond 22 september op Vlieland, zingt het koor zondagmiddag 23 september hetzelfde programma als de avond ervoor.

Meer over het koor op www.oktoich.nl. Toegangskaarten voor het concert te Kimswerd kosten € 12,50 (kinderen € 5). Reserveren: www.laurentiuskerkkimswerds.nl of 06-30873617. Per e-mail kan ook: o.roelofsen@hetnet.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda