Nieuws

Kaiser Swing Quartet brengt gipsy jazz naar Harlingen

Het tweede door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) georganiseerde concert van dit seizoen vindt plaats op zondag 14 november. Dan komt het Kaiser Swing Quartet naar Harlingen. Zij spelen onvervalste gipsy jazz en beheersen deze snelle, opzwepende muziek tot in de puntjes. Het concert vindt plaats in Hotel-Restaurant ’t Heerenlogement in Harlingen. Aanvang 14.30 uur.

Het Kaiser Swing Quartet speelt jazz en jazzstandards uit de jaren 30 en 40 in de stijl van gitarist Django Reinhard en violist Stéphane Grappelli, maar maakt ook uitstapjes naar de musette en andere vormen van  zigeunermuziek. Bert Smits speelt viool, mandoline en zingt. Hij volgde vele workshops en masterclasses in onder ander klezmer (traditionele Joodse muziek), Roemeense muziek en gipsy jazz. Hij speelt ook in het Lollo Meier Quartet en Dragisha.

Arjen Keijzers speelt sologitaar. Hij groeide op in een muzikale familie. Jazz, klassiek en wereldmuziek zijn de stijlen waarmee hij is grootgebracht. Als kind startte hij met het spelen van trompet. Later ging hij over op gitaar. Hij beheerst diverse stijlen, zoals rock, blues en neoklassiek. Naast de elektrische gitaar bleef de akoestische gitaar hem ook altijd trekken. Zijn liefde voor de gecompliceerde muziek van Django Reinhardt won het uiteindelijk van de andere stijlen en hij legde zich daar volledig op toe.

Bas van Domburg is de ervaren rhythm gitarist en de theaterman van het gezelschap. Anne-Maarten van Heuvelen neemt zang en contrabas voor zijn rekening. Hij is singer/songwriter en multi-instrumentalist. Naast het Kaiser Swing Quartet speelt hij ook in groepen als de Red Hot Percolators, No Blues (folkblues en Arabische muziek) en Marble Tones.

Meer informatie over het Centrum voor Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) en de concerten: www.ctjh.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda