Nieuws

KAATSERS VAN DE LANEN: Lowie Quisenaerts

De HC en he Comité Lanenkaatsers zetten een aantal kaatsers in de spotlights, die op hun eigen manier het Lanenkaatsen kleur geven of hebben gegeven, door hun prestaties, persoonlijkheid of opvallende manier van kaatsen. In de papieren HC van vandaag Arien Pascal. En online Peter Kwast, Lowie Quisenaerts, Sikke Olivier en Lisa en Johan Ligthart.

Het partuur van Lowie in 2003.

Lowie Quisenaerts

Lowie, inmiddels dertiger, doet dit jaar naar verwachting voor de 19e keer mee aan de Lanen. Hij valt niet op door alle prijzen die hij bij elkaar heeft gekaatst. Nee, hij won de Lanen slechts 1 keer in 2003. Wat wel bijzonder is te noemen: hij is één van de weinige kaatsers die nog nooit een editie heeft gemist.

 

Lowie kaatste voor het eerst mee in 1999 op 12-jarige leeftijd, toen hij in een partuur zat met Dennis Schrik en Hans de Ruiter. Het avontuur was van korte duur, maar Lowie kreeg de smaak te pakken en ontwikkelde zich tot een gerenommeerde straatkaatser!

Ook in het tweede jaar met Gerlof Smits en Auke Bruinsma was de eerste omloop het eindstation. Een jaar later een mooi partuur met Dennis Wijnjeterp en Elmer Steijger. De kansen leken aanwezig. Helaas voor hem ging het in de derde omloop mis. Net voor de prijzen er af.

Na een eerste omloop in 2002, was het in 2003 wel raak met zijn maten Laurens Looijenga en Hylke Nauta. Lowie stond zo goed te kaatsen dat hij ook tot koning werd uitgeroepen. In de finale waren ze te sterk voor Dikkie Kuipers, Theo Smit en Allard Visser. Het was het laatste jaar in groep 1.

In groep 2 wil het nog maar niet vlotten om een overwinning te pakken. Samen met Robert Postuma en Chris Outhuijse pakten ze in 2010 nog wel de derde plaats, maar daar bleef het tot nu toe bij. Lowie heeft nog een paar jaar om ook een overwinning te pakken in de sterkste groep 2.

|Doorsturen