Nieuws

(Advertorial)

Juwelier Bontekoe: sieraden met emotie

Zes jaar geleden nam Marijke Bontekoe de juwelierszaak van Tjibbe Smidt op Kleine Voorstraat 76 over. Vanuit een grote juwelierszaak in Nijmegen, zocht ze een kleine zaak en de gezellige sfeer van een niet te grote stad. Op haar pad kwam Harlingen en bij haar eerste bezoek voelde dit meteen goed.

Door Ubbo Posthuma

Marijke Bontekoe. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Natuurlijk moest zij eerst wat wennen aan de directe benadering van de ouwe seunen. “Maar dat wende snel”, lacht Marijke. “Ik hou wel van mensen die meteen zeggen wat ze er van vinden. Als het niet goed is, maar ook als ze tevreden zijn.”

 

Ze is gediplomeerd goudsmid en deed haar opleiding in zilverstad Schoonhoven. Ze heeft een jarenlange ervaring in het vervaardigen van sieraden; inmiddels zit ze veertig jaar in het vak. Haar passie is een persoonlijk verhaal vorm geven in een gouden of zilveren sieraad. Het assortiment in de winkel is heel breed: horloges, oorbellen, ringen, halskettingen, geboorte-, trouw- en huwelijksgeschenken, enzovoort.

 

Uniek: twee Harlinger ambachten hebben elkaar gevonden. Harlinger aardewerk gevat in een hanger; een fraai stukje edelsmeedkunst. Maar ook het vermaken van niet meer gedragen of versleten sieraden kan resulteren in een prachtig nieuw kunstwerk. Alles gebeurt in overleg en in samenwerking met de klant en altijd na een kostenopgave.

 

Om de herinnering aan een overleden dierbare levend te houden, kan een beetje as in een sieraad verwerkt worden. Dit kan in een ring, collier, armband of hanger, in goud, zilver of een combinatie hiervan.

 

Om haar vak van goudsmid meer onder de aandacht van de mensen te brengen, en voor een persoonlijker benadering, heeft Marijke haar werkbank in de winkel opgesteld. Zo kan de klant van dichtbij zien, hoe zij haar sieraden vormgeeft.


 

Win een moederdag-sieraad

Speciaal voor Moederdag houdt Marijke een bijzondere actie. Iedereen kan in de winkel een kleurplaat afhalen, en kinderen kunnen hierop hun eigen sieraad voor moeder ontwerpen. Alle inzendingen worden beoordeeld en wie het mooiste en meest originele ontwerp maakt, wint een speciale prijs: het door hem of haar ontworpen sieraad wordt door Marijke Bontekoe in zilver gemaakt. En de prijswinnaar kan dit in ontvangst nemen om op Moederdag cadeau te geven. Belangrijk: de kleurplaat moet vóór 1 mei ingeleverd worden. 


 

|Doorsturen