Nieuws

(Advertorial)

Jong echtpaar neemt hotel-restaurant ’t Heerenlogement over

Hotel-restaurant ‘t Heerenlogement, wie kent het niet. Al ruim 350 jaar gelegen op Franekereind 23. Waar vroeger de Elfstedentocht-schaatsers vanaf het ijs op karren naar het hotel werden vervoerd om te stempelen. In al die jaren is er veel veranderd en waren er verschillende eigenaren. De laatste jaren werd het hotel gerund door Wil van den Bos, mevrouw Koot en Johan Schop, helaas recentelijk overleden. Omdat Wil er min of meer alleen voor stond werd het hotel-restaurant te koop aangeboden en in augustus overgenomen door Gemma en Sęk van Norden.

Door Ubbo Posthuma

Gemma en Sęk voor hotel-restaurant ’t Heerenlogement. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Het jonge stel zetelde in London waar ze werkten in het Hilton-hotel. Gemma deed de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, verhuisde naar de Engelse hoofdstad en klom op tot het management van het hotel. Vier jaar geleden ontmoette ze in het Hilton haar huidige man Sęk. Eigenlijk wilden ze wel naar Nederland, maar een goede baan zet je niet zomaar op het spel. Tot dat ’t Heerenlogement op hun pad kwam.

 

“Als we naar Nederland zouden gaan, wilde Sҿk het liefst in een plaats wonen met de zee dichtbij”, zegt Gemma. Na enkele keren een bezoek aan Harlingen gebracht te hebben om het hotel te bekijken werd de knoop uiteindelijk doorgehakt en werd het dus Harlingen. Hoewel Gemma in Leiden is geboren, verhuisde ze later met haar ouders naar Friesland. Het bijzondere is dat haar oma Veltman in Harlingen woonde, dus was de havenstad voor haar niet geheel onbekend.

 

Chef-kok

Augustus is voor beiden een bijzondere maand. Het hotel-restaurant werd overgenomen en ze traden in het huwelijk. “We gaan er een sfeervol hotel van maken”, vertelt Gemma. “Maar wel stap voor stap. Zo hebben we nu een nieuwe chef-kok die ook in Engeland werkte. De 23 kamers zullen opgefrist worden en volgende week komen de nieuwe bedden. De verlichting is inmiddels aangepast, de receptie wordt opnieuw ingericht, tussen de grote zaal en het restaurant, zeg maar het bargedeelte is nu een gedeeltelijke scheidingswand, verder sfeervolle elektrische haarden en er komt in de toekomst een lift.”

 

Ook de menukaart is aangepast, met vegetarische producten . “We hebben geweldig personeel en samen gaan we er iets moois van maken”, zegt Gemma. Haar man knikt instemmend. Sęk is van Poolse komaf en zit op Nederlandse les. ’t Heerenlogement is van alle markten thuis. Voor trouwerijen, recepties, feesten en partijen. Men is heel flexibel in overleg is er heel veel mogelijk. Gemma haar werk was mede het organiseren van evenementen voor soms wel 900 personen. Vorige week reed er een oude hotelkoets met twee Friese paarden door Harlingen, alles in bezit van haar vader. Het reclameritje voor ’t Heerenlogement door de stad, baarde veel opzien en er werden vouchers uitgedeeld. De prachtige paarden lopen ieder jaar mee op Prinsjesdag.

 

Betaalbaar

Gemma: “We streven naar kwaliteit voor een betaalbare prijs. Men kan dineren, lunchen of even een aperitiefje nemen aan de bar of het zonnige terras.” Het restaurant is op zondag gesloten. Ze hebben veel support van de familie en de gasten die geweest zijn schrijven lovende woorden in het gastenboek.

Voor reserveringen kan men bellen naar 0517-415846 of mailen: info@heerenlogement.nl. De website wordt vernieuwd en is binnenkort ook beschikbaar.

|Doorsturen