Nieuws

Jeugdtheaterschool Noorderwind speelt buiten

Wie vorige week vrijdagmiddag in de buurt van Nieuw Zuid kwam is het vast niet ontgaan. Het plezier galmde over het plein, ze mochten weer. De kou, de wind die namen ze voor lief. Samen theater maken, dat is waar ze gelukkig van worden.

Het is onvoorstelbaar dat de leerlingen van Jeugdtheaterschool Noorderwind elkaar in december voor het laatst in het echt hebben gezien. Alsof zij het winterseizoen hebben overgeslagen en alleen nog maar via een beeldscherm te bereiken waren. 

Wekelijks zagen zij elkaar voor anderhalf uur theater en dansles. En het was bijzonder om te zien hoe goed de band is tussen de leerlingen en hoe groot de motivatie om elke week weer bij de online les te verschijnen. Deze lessen hielpen de leerlingen door een periode heen waarin het sociaal contact tussen leeftijdsgenoten ver te zoeken was.

Maar nu de dagen langer worden en de temperatuur iets stijgt is het niet langer houdbaar. Ze willen elkaar weer in het echt zien. Samen dansen, schreeuwen, lachen en fantaseren over alles wat mogelijk is. En er staat een aantal heel mooie stukken in de steigers. De online lessen werpen hun vruchten af want met veel enthousiasme spelen de leerlingen de stukken alsof ze ze al maanden dromen. Op naar de eindvoorstellingen, waar jeugdtheaterschool Noorderwind sowieso een feest van gaat maken!

|Doorsturen

BuienradarAgenda