Nieuws

Jeroen Hofstra maakt ‘tocht van z’n leven’

Jeroen Hofstra van de Harlinger Wielervereniging WCT Ouwe Seun heeft eind augustus deelgenomen aan het achtdaagse evenement ‘Tour for Life’; de tocht van je leven. Een fietstocht van 1300 kilometer en 19.000 hoogtemeters van Italië naar Nederland.

Jeroen Hofstra in actie.

Jeroen maakte met drie andere deelnemers en twee ploegbegeleiders deel uit van Team Forza. Een rit die startte in de Alpen, via de Vogezen en de Ardennen, om vervolgens te finishen op de Cauberg in Valkenburg. En dit alles voor het Daniel den Hoed Fonds. Dit fonds haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar de bestrijding van kanker.

Vanuit het voormalig olympische dorp Bardonecchia startten bijna 300 deelnemers met de eerste etappe van ongeveer 160 kilometer, een tocht die meteen al serieuze klimmen kent. De hele week zijn er overigens diverse beroemde cols beklommen, die we kennen van de Tour de France, zoals Col de la Madeleine en Col de Ballon D’Alsace.

Jeroen heeft zich de afgelopen maanden volledig gericht op dit doel en middels diverse acties (onder andere een sponsorrit met WCT Ouwe Seun) en met behulp van diverse sponsoren heeft Jeroen ruim €3400 weten op te halen. In totaal heeft het evenement een mooi bedrag verzameld van € 1,1 miljoen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda