Nieuws

Jan Harm Doornbosch en Lolkje Doornbosch-Dijkstra 60 jaar getrouwd

Op maandag 12 augustus was het zestig jaar geleden dat Jan Harm Doornbosch met Lolkje Doornbosch-Dijkstra in het huwelijk trad. Jan Harm (85) werd in Uithuizermeeden geboren en Lolkje (86) in Oude Leije. Ze zaten beiden in het onderwijs en gaven les op dezelfde lagere school, CVO in Berlikum.

Door Ubbo Posthuma

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Zondag werd het feest thuis in de tuin gehouden, dit samen met de kinderen en andere familieleden. Afgelopen maandag kwam burgemeester Roel Sluiter het echtpaar feliciteren en ze ontvingen een fraai boeket bloemen.

Gezien de eretekens die in de woonkamer zichtbaar zijn is Doornbosch bijzonder sportief ingesteld. Onder meer liep hij de Nijmeegse Wandelvierdaagse veertien keer en hij fietste maar liefst twintig keer de Fietselfstedentocht. De Friese Wandel Elfstedentocht deed hij één keer en diverse keren één dag. Ook wandeltochten op Ameland waren een geliefde bezigheid, met afstanden van 52 en 28 kilometer. 

Helaas is zijn echtgenote aan de rolstoel gekluisterd en ook het zicht wordt steeds minder. Desondanks heeft zij haar humor nog lang niet verloren. Beiden wonen geheel zelfstandig en met veel plezier aan de Eendracht in Harlingen.

Meer in de HC van vrijdag 16 augustus.

|Doorsturen

BuienradarAgenda