Nieuws

Jan en Riny van der Wal-Buikhuizen 60 jaar getrouwd

Jan van der Wal en Riny Buikhuizen vierden vorige week woensdag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Op 25 mei 1962 stapten Jan van der Wal en Riny Buikhuizen in het huwelijksbootje. Jan, 23 jaar jong en in de kracht van zijn leven, beloofde Riny, pas 21 lentes jong, zijn eeuwige trouw.

Net als nu, was ook in die tijd het vinden van een woning een uitdaging. Maar Jan en Riny vonden er eentje, in Sint Annaparochie. Het werd een koude winter; tijdens de Elfstedentocht stond Riny reeds met een dikke buik op het ijs. Negen maanden na het huwelijk werd hun eerste kind geboren: Arne, een zoon van meer dan acht en een half pond. Dochter Inge Marit zag ruim twee jaar later in Sneek het levenslicht.

Zowel Jan als Riny misten Harlingen en het wonen aan zee. Een paar jaar later streek het jonge gezin dan ook op Noordijs 13 neer, waar menig uurtje in de verbouwing werd gestoken. Wooncentrum Harlinga werd de nieuwe werkplek van Jan. Als pionier ontwikkelde hij een geweldig woonplek voor ouderen tot aan zijn pensioen, terwijl Riny naast het huishouden meerdere werkgevers had.

De kinderen vlogen na het behalen van hun atheneumdiploma uit en kregen zelf ook weer kinderen. Intussen zijn er ook al twee achterkleinkinderen geboren. Jan en Riny, intussen 83 en 81 jaar, wonen nog geheel zelfstandig in de Spiker. Ieder neemt een deel van de huishoudelijke taken op zich en dat gaat goed. De caravan is om gezondheidsredenen verkocht, maar evengoed werken zij dagelijks in de grote tuin op het zuiden. Dat is dan ook een plaatje om te zien én om in te zitten.

Hoewel de zon op 25 mei 1962 nauwelijks doorbrak, heeft die in de afgelopen 60 jaar volop geschenen. Jan en Riny zijn nog steeds gelukkig met elkaar! Locoburgemeester Erik de Groot mocht het echtpaar op 25 mei van harte feliciteren met deze bijzondere dag!

|Doorsturen

BuienradarAgenda