Nieuws

Jan en Ellen Vrouwe-Post 60 jaar getrouwd

Op 2 augustus 1962 stapten Jan Vrouwe en Ellen Post in het huwelijksbootje. Ellen en Jan ontmoetten elkaar in 1960 in Purmerend, waar Jan op uitnodiging van een studievriend op een feestje van zijn voetbalvereniging was. Ellen zat met haar rug naar Jan toe; ze zag er prachtig uit, maar was enigszins afwijzend.

Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar gisteren van harte gefeliciteerd met de bijzondere dag. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Jan studeerde sinds 1959 natuurkunde in Amsterdam. Ellen werkte bij een juwelier, ook in Amsterdam. Jan wist waar en dus troffen zij elkaar ‘toevallig’. Op 2 augustus 1962 trouwden ze en woonden op kamers in Amsterdam-Noord. Na een paar jaar verhuisden ze naar de Schermerpolder en woonden in een gerestaureerde poldermolen.

Met een aantal bijbanen en het salaris van Ellen konden ze rondkomen. Jan studeerde af in december 1968 en koos begin 1969 een baan bij Shell International in Den Haag bij de afdeling Exploratie als geofysicus. In 1969, toen zij in de molen woonden, werd hun zoon Robbert geboren en in 1970 dochter Tynke.

Na twee jaar in Den Haag volgden uitzendingen voor de familie naar Senegal (3 jaar), Turkije (3,5) Spanje (3,5), Oman (2), NAM Assen (5), Peru (2), Madagascar (4,5) en tenslotte Iran (4,5). Kortom veel verhuizingen en de kinderen moesten hierdoor vaak van school veranderen. Werk was zeer interessant en avontuurlijk. Het gezin was ondanks dit alles gelukkig.

In november 1990 kochten ze het pakhuis ‘Sumatra’ aan de Noorderhaven in Harlingen. De restauratie en verbouwing tot woonhuis was klaar in 1994; zo hadden zij een thuisbasis wanneer ze in Nederland waren.

In 1997 ging Jan met pensioen. Van 1998 tot 2019 zeilden ze samen, met een in 1996 in Drachten gebouwde catamaran, in etappes van meestal vijf tot zes maanden per jaar de wereld rond. Ook kampeerden zij bijna elk jaar twee tot vier maanden in Zuid-Afrika (waar ze in Pretoria familie hebben), Botswana en Namibia. De rest van de tijd waren ze in Harlingen. Na een avontuurlijk leven vieren ze hier nu het 60-jarig huwelijksfeest op het Wad en ze hopen in het prettige Harlingen nog enige tijd te genieten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda