Nieuws

Isaac Gillissen tussen grote namen in exclusieve 24 Uur van Le Mans

Isaac Gillissen (20), opgegroeid in Harlingen, neemt met zijn team Veloce Esports op 13 en 14 juni deel aan de virtuele 24 Uur van Le Mans. Dat weekend zou eigenlijk de ‘echte’ race plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis is het evenement uitgesteld naar september. Ter vervanging wordt er een virtuele race georganiseerd, waar ook Formule 1-coureurs als Max Verstappen, Charles Leclerc en Pierre Gasly aan deelnemen.

Veloce Esports heeft drie teams ingeschreven en Gillissen zal rijden voor het eerste team. Hij deelt de ‘auto’ met Jean-Eric Vergne (30), Pierre Gasly (24) en Jarno Opmeer (20). Dat zijn geen onbekenden voor veel autosportfans: Vergne reed van 2012 tot 2014 voor Toro Rosso in de Formule 1 en Gasly was in 2019 teammaat van Max Verstappen. Daarnaast is Vergne mede-oprichter van Veloce Esports. De Nederlander Opmeer zat in 2017 in het opleidingsteam van het Renault F1 Team. 

Vele andere grootheden uit de autosport nemen deel aan dit evenement. Gasly is namelijk niet de enige F1-coureur die meedoet aan deze race. Ook Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi staan op de entreelijst, net als oud-kampioenen Jenson Button en Fernando Alonso. Daarmee is het één van de meest prestigieuze online wedstrijden die dit jaar zal plaatsvinden.

De Virtuele 24 Uur van Le Mans start op zaterdag 13 juni om 15.00 uur en eindigt een dag later, op 14 juni. Er doen 50 teams mee, met elk 2 professionele coureurs en 2 simracers. De volledige race zal worden uitgezonden op tv en online kanalen.

Student luchtvaarttechnologie en simracer (simulator-racer) Isaac Gillissen kwam vorig jaar ook al in het nieuws, toen hij in Las Vegas wereldkampioen werd in de Logitech G Challenge eRacing-competitie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda