Nieuws

Isaac Gillissen beste Nederlander in 24 Uur van Le Mans

Afgelopen weekend is oud-Harlinger Isaac Gillissen met zijn team als vijfde geëindigd in de virtuele 24 Uur van Le Mans. Daarmee finishte hij voor alle andere Nederlandse deelnemers, en versloeg hij topcoureurs als Max Verstappen. Slimme strategische keuzes en pure snelheid leverden uiteindelijk deze fraaie uitslag op.

De Veloce Esports wagen met nummer 24 vertrok zaterdagmiddag vanaf de negentiende positie, maar nadat Isaac de wagen overdroeg aan F1-coureur Pierre Gasly reed het team al rond op de tiende plek. Isaac kwam om half vier, in het holst van de nacht, weer in actie. Tegen die tijd streden ze om de vierde plaats, terwijl ook een podiumplek nog niet uit bereik was.

Zondagochtend van 11.00 tot 13.00 was Isaacs laatste stint in de wagen. Hoewel het podium niet meer in zicht was, werd er met drie andere teams nog hevig gestreden om P4. Met nog één uur op de klok leken ze op koers te liggen voor die vierde plaats, maar in het laatste kwartier moesten ze toch nog die plek afstaan aan een ander team.

Aan de race deden 50 teams en 200 coureurs mee, zoals Max Verstappen en Charles Leclerc. Van deze 200 coureurs waren er 17 Nederlands. Met P5 was Isaac, samen met teammaat Jarno Opmeer, de hoogstgeplaatste Nederlander.