Nieuws

Inwoners Noord-Nederland niet overtuigd van het nut voldoende groenten te eten

Uit een onderzoek van HelloFresh, een van de bekendste maaltijdboxleveranciers, blijkt dat 75% van de inwoners van Noord-Nederland dagelijks 90 gram groenten te weinig binnenkrijgt. Hoewel respondenten het belang van goede voeding onderschrijven, geeft meer dan 1 op de 5 van hen aan ‘niet meer groenten nodig te hebben’ en zich al ‘gezond genoeg’ te voelen. 

Tekort van ruim 90 gram
Het advies van het Voedingscentrum over groente-inname is een consumptie van 250 gram groenten per dag. Groenten bevatten namelijk vitamines en mineralen. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je gezond blijft. Uit het onderzoek van HelloFresh blijkt echter dat inwoners uit Groningen, Friesland en Drenthe ver onder dit advies blijven. Respondenten geven aan gemiddeld 155,2 gram groenten per dag te eten. Dit is ruim 90 gram minder dan de voorgeschreven hoeveelheid. 

Te duur
Hier zijn verschillende redenen voor. Zo geeft een deel van de respondenten (21,8%) aan zich niet aan de aanbevolen hoeveelheid te houden omdat zij geen groenten nodig te hebben en zich gezond genoeg te voelen. Een tweede groep (23%) geeft als reden op dit simpelweg niet te willen. Echter, er is ook een deel respondenten dat aangeeft wel meer groenten te willen eten, maar zich dit niet te kunnen veroorloven (10%).

Eat Your Vegetables Day
Wanneer je genoeg groentes eet, kan het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagd worden. Op 17 juni wordt daarom de jaarlijkse Eat Your Vegetables day georganiseerd, waarop de voordelen van het eten van groentes worden gepromoot. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda