Nieuws

Investeren in Ethereum

Wil jij een deel van jouw geld investeren in cryptocurrency? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan Bitcoin. Dit is met afstand de bekendste cryptocurrency, maar ook de duurste. Wanneer jij nu nog in de Bitcoins wilt stappen, moet je hier een flink bedrag voor neertellen. Heb je dit er niet voor over? Dan betekent dit niet dat je niet kunt investeren in digitale valuta. Er zijn namelijk nog genoeg andere cryptocurrencies waar jij jouw geld in kunt steken. Zo kun je bijvoorbeeld Ethereum kopen. Ben je hier niet bekend mee? Wij vertellen je in deze tekst het belangrijkste wat jij moet weten over Ethereum. 

Wat is Ethereum?
Voordat jij jouw geld steekt in Ethereum, wil je ongetwijfeld weten wat dit is. Het lastige is dat dit niet eenvoudig is uit te leggen. Het platform Ethereum is gebouwd op blockchaintechnologie. Kort door de bocht houdt dit in dat er geen tussenpersoon nodig is om te handelen in Ethereum. De controle wordt namelijk uitgevoerd door de blockchain, een technologie die transacties vastlegt. 

De digitale munt heet overigens geen Ethereum, maar Ether. Deze munt wordt onder andere gebruikt door applicatieontwikkelaars die gebruikmaken van het netwerk van Ethereum. Zij betalen onder meer Ethers voor de transactiekosten, maar ook voor bepaalde diensten. De laatste jaren wordt de digitale valuta daarnaast veelvuldig gebruikt om in te handelen.

Is het te vergelijken met Bitcoin?
Omdat Bitcoin de eerste digitale munt is waar vrijwel iedereen aan denkt bij cryptocurrency, ben jij vast benieuwd of Ethereum hiermee vergeleken kan worden. Het zijn weliswaar allebei cryptocurrencies die gebruikmaken van de blockchaintechnologie, maar daar houden de overeenkomsten al snel op. Belangrijk verschil met Bitcoin is dat de digitale munt van Ethereum niet bedoeld is om mee in fysieke winkels te betalen. 

Tips voor Ethereum kopen
Ben jij (nog steeds) enthousiast over Ethereum? Dan raden wij je aan je verder te verdiepen in de materie. Je kent de basis inmiddels, maar je moet nog veel meer weten over deze digitale munt. Kijk daarom eens op CryptoTips. Hier vind je handige informatie die vast en zeker van pas komt wanneer jij met de gedachte speelt Ethereum te kopen.

|Doorsturen

Rudy

2020-11-04 16:48:40

Je kan zeker wel met kleine bedragen investeren in bitcoin. Het is niet nodig een hele bitcoin te kopen. 1 bitcoin (BTC) bestaat namelijk uit 100 miljoen satoshis. Vanaf enkele euro kan je een deeltje van een bitcoin kopen en op deze wijze investeren/speculeren.

Een bitcoin is niet duur, maar heeft een hoge waarde. Dit is een groot verschil.

Let op! Ethereum is een zeer complex platform waar veel verschillende diensten op geïmplementeerd worden. Voordat je gaat investeren in één van deze diensten is het zeer raadzaam je eerst zeer goed in te lezen.

BuienradarAgenda