Nieuws

Introductie revolutionaire schoonmaakoplossing op Visserijdagen

HARLINGEN - Schoonmaken zonder steeds schoonmaakmiddel in een plastic fles aan te schaffen - en dus zonder steeds een flacon weg te gooien. Dat kan voortaan dankzij het ‘zero waste’ en ‘plasticvrij’ schoonmaakmiddel van Eco Cleaning Concepts bv: capsules met een ‘super-concentraat’ die volledig in water oplossen, in een plastic spuitfles die je steeds weer gebruikt. Het product wordt morgen op de Visserijdagen geïntroduceerd.

Zo werken Eco Cleaning Caps: Je neemt een gebruikte (of nieuwe duurzame) lege sproeiflacon van 750 ml, spoelt deze kort uit, plaatst een 9 ml capsule met super-concentraat in de lege fles, en vult deze af met water. Schud vervolgens kort; de capsule en het super-concentraat lossen volledig op en je hebt een kant en klaar product dat tot 2 jaar gebruikt kan worden. “Je koopt dus niet meer 95 procent water in een sproeiflacon”, aldus Peter Kwestro. “Maar alleen de werkzame stof, verpakt in een wateroplosbare, veilige capsule.”

Na jaren onderzoek en testen is het product van Eco Cleaning Concepts zo goed als klaar, en morgen wordt het in een stand naast de vishal geïntroduceerd. Het concept is eigenlijk heel simpel: de ‘Eco Cleaning Caps’ zijn capsules die in water oplossen, met daarin speciaal geformuleerde super-concentraten die eveneens in water geheel 

oplossen. Je koopt dus niet langer een plastic fles met schoonmaakmiddel, maar een ‘cap’ die je, met water, zelf in een (sproei)fles stopt. Een gemiddelde sproeifles is tot vijftig keer te gebruiken en er bestaan ‘lifetime’ flacons.

 

Dit betekent het einde van (veel) wegwerp-flacons en Eco Cleaning Concepts, een maatschappelijk bewogen startende onderneming, wil hiermee de plastic soep terugdringen. Daarnaast moet het concept de CO2-emissie verminderen: het product zorgt volgens Eco Cleaning Concepts voor een vermindering van 90% van transport- en opslagcapaciteit. “Het is bovendien goedkoper in gebruik dan kant en klare wegwerpflacons. De speciaal ontworpen en unieke verpakking is naast composteerbaar ook recyclebaar en veilig in gebruik.”

 

Eco Cleaning Concepts begint in eerste instantie met de vijf meestgebruikte reinigers: een sanitair-schoonmaakmiddel, een interieurreiniger; een glas- en ruitenreiniger; een extra krachtige reiniger/ontvetter en een vloerreiniger (de laatste voor gebruik in een emmer). “Ook een besparing in de verscheidenheid aan producten om het plastic wegwerp-aanbod te verkleinen”, zegt algemeen directeur/persvoorlichter Peter Kwestro. “Met deze vijf is circa negentig procent van de dagelijkse schoonmaakklusjes opgelost. Ze zijn speciaal langdurig getest en ontwikkeld om op deze wijze gebruikt te worden en minimaal met dezelfde professionele kracht dan wel beter dan de bekende A-merken die je kunt kopen in een kant en klare wegwerp-sproeiflacon.” Meer informatie op www.ecocleaningconcepts.com.

|Doorsturen