Nieuws

Internationaal Trio betovert Laurentiuskerk

Een internationaal trio musici verzorgde afgelopen zondag het derde concert van dit jaar in de Kimswerder Laurentiuskerk. De Canadese celliste Octavie Dostaler-Lalonde wist samen met de Letse klavecinist Artem Belogurow en de Franse traversospeelster Adeline Salles de ongeveer 50 bezoekers te boeien met muziek uit de barok.

(Foto: Hieke Bijlsma)

Het concert had als thema ‘Een Amsterdams huiskamerconcert’. Er werden composities gespeeld van componisten, meestal afkomstig uit het buitenland, componisten die in Amsterdam actief waren en zich daar vestigden. Wat dat betreft paste dit heel goed bij de musici van zondagmiddag: ook zij zijn afkomstig uit het buitenland en wonen

thans in Amsterdam.

 

Werken van in de meeste gevallen vrij onbekende componisten als Loeillet de Gant, Schulz, Locatelli, Graaf en Klein kwamen voorbij. Meestal werd er als trio gemusiceerd, maar Artem liet ook in een solostuk van de componist Schulz horen over een vlekkeloze techniek te  beschikken. Octavie soleerde (met begeleiding van partner Artem) in een mooie Sonate van de  Nederlandse componist J. Klein en Adeline viel op door haar fraaie warme geluid en eveneens briljante techniek. 

 

Het volgende concert in de achtdelige serie van dit jaar is op vrijdag(avond) 18 mei (de vrijdag voor Pinksteren). Aanvang: 20.00 uur. Dan speelt Trio Escapada (piano, viool en cello) het programma ‘Vuur’ met veel emotie en onder andere tangomuziek van Piazzolla (twee van de drie musici speelden in het ensemble van Carel Kraayenhof).

|Doorsturen