Nieuws

ING en mogelijk ook Rabobank servicepunt in Harlinger bieb

Deze week opent Bibliotheken Noord Fryslân een ING servicepunt in de bibliotheek van Harlingen. ING heeft eerder het kantoor aan de Voorstraat gesloten en door deze samenwerking blijft er een servicepunt. De samenwerking tussen ING en de bibliotheek ligt voor de hand omdat de bibliotheek inwoners die niet digitaalvaardig zijn ondersteunt en deze grote en groeiende doelgroep niet volledig bereikt.

De bibliotheek ondersteunt deze inwoners niet alleen op het gebied van bankzaken, want Bibliotheken Noord Fryslân heeft veel meer in huis om mensen digitaal vaardiger te maken. De bibliotheekmedewerkers, die straks ook het ING servicepunt bemensen, kunnen deze klanten ook attenderen op bijvoorbeeld computercursussen, het inloopspreekuur, omgaan met e-overheid en nog veel meer.

 De medewerkers van de bibliotheek worden na een cursus ook medewerkers van de ING servicebalie. Van de ING krijgt de bibliotheek een financiële vergoeding, die vervolgens weer ten goede komt aan de dienstverlening van de bibliotheek. Zo ontstaat een maatschappelijke win-winsituatie. Omdat de bibliotheek onafhankelijk wil blijven, heeft de organisatie ook de Rabobank benaderd; daarmee worden momenteel gesprekken gevoerd.

De samenwerking met ING sluit aan op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), vanaf 1 januari in alle Nederlandse bibliotheken. Mensen kunnen bij deze informatiepunten terecht met vragen over de overheid, zoals huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. Het IDO is een samenwerking van de Bibliotheken en twaalf publieke dienstverleners, waaronder de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda