Nieuws

Informatiemarkt crisisopvang asielzoekers

De gemeente Harlingen en de Veiligheidsregio Fryslân organiseren een informatiemarkt op maandag 28 november 2022 voor de inwoners van de gemeente Harlingen over de crisisnoodopvang voor asielzoekers.

Sinds begin november vangt de gemeente Harlingen asielzoekers uit Ter Apel op. Zij wonen tijdelijk op het riviercruiseschip aan de sportvissteiger (Nieuwe Vissershaven) naast de visveiling.

Wilt u meer weten over de crisisnoodopvang in Harlingen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan de opvang voor deze asielzoekers? Dan bent u van harte welkom op maandag 28 november aanstaande tussen 18.30 en 20.30 uur tijdens een inloop in de kantine van de Visafslag in Harlingen, Nieuwe Vissershaven 23.

Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de opvang, waaronder vluchtelingen- en vrijwilligerswerk, zijn deze avond aanwezig. Zij kunnen u informatie verstrekken en uw vragen beantwoorden. Ook is het mogelijk om in kleine groepjes een kijkje op het schip te nemen.

Wilt u aanwezig zijn, dan moet u zich aanmelden vóór 26 november via opvang@harlingen.nl. Graag naam en adres doorgeven, en met hoeveel personen u komt, en of u gebruik wilt maken van de korte rondleiding op het schip. Dat kan om 18.30, 19.00, 19.30 of 20.00 uur. U ontvangt van de gemeente een bevestiging en een tijdstip voor de rondleiding. Meer informatie over de crisisnoodopvang op www.harlingen.nl/crisisnoodopvang.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda