Nieuws

Ina Sjerps nieuwe burgemeester van Harlingen

De Harlinger gemeenteraad heeft Ina Sjerps (1959) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Harlingen. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens een buitengewone raadvergadering.

De raad ziet in Sjerps een daadkrachtige burgemeester, een verbinder en iemand die richting kan geven, maar vooral een burgemeester die er is voor de inwoners en ondernemers van Harlingen.

Sjerps is verheugd met de voordracht van de gemeenteraad, meldt de gemeente Harlingen op haar website. Sjerps: “Het karakter van de Harlingers, de menselijke maat, de interessante opgaven en de ligging van de gemeente maken dat ik graag burgemeester van Harlingen wil worden.”

Sjerps werkte eerder bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij een onderzoeksinstituut van de Universiteit van Amsterdam, De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en als gemeentesecretaris bij de gemeenten Apeldoorn en Rotterdam. Sjerps stopte in 2018 na ongeveer een jaar als gemeentesecretaris van de gemeente Rotterdam; als reden noemde ze dat de functie in Rotterdam te ver van de werkvloer stond. Ze was vervolgens onder andere strategisch adviseur van de Erasmus Universiteit. Sjerps omschrijft zichzelf op haar LinkedIn-profiel als “energiek, krachtig, met warm hart voor de publieke zaak én de mensen die er werken”.

De burgemeesterspost van Harlingen komt in mei beschikbaar wanneer de ambtstermijn van burgemeester Roel Sluiter afloopt. Sluiter was meer dan drie jaar waarnemend en zes jaar kroonbenoemde burgemeester. In de zomer van dit jaar heeft hij aangegeven dat hij niet beschikbaar was voor een tweede termijn.

Op de vacature van burgemeester van Harlingen hebben 25 mensen gesolliciteerd (zestien mannen en negen vrouwen). De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministerraad volgen in hun voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit.

|Doorsturen

Liliane Versluys

2021-01-01 17:02:21

Proficiat Ina en de gemeente Harlingen!

U maakte een goede keuze, de beste eigenlijk. Een heel goed jaar toegewenst !

liliane versluys,

advocate,

vismarkt 8 3000 Leuven

BuienradarAgenda