Nieuws

Ina Dammanprijs 2020 voor Het Hannemahuis

HARLINGEN - Museum Het Hannemahuis ontvangt de Ina Dammanprijs 2020 voor de jarenlange aandacht voor Simon Vestdijk in de hiertoe ingerichte Vestdijkkamer.  

De uitreiking van deze eervolle tweejaarlijkse prijs vindt plaats op zaterdag 7 november tegelijk met de uitreiking van de Anton Wachterprijs 2020 aan Annemarie Haverkamp voor haar debuutroman De achtste dag. Het is voor het eerst dat het bestuur van de Vestdijkkring de prijs uitreikt aan een instelling. Voorheen is de prijs steeds uitgereikt aan een persoon die zich heeft onderscheiden door het werk van Simon Vestdijk te promoten.

De uitreiking vindt plaats in de Grote kerk van Harlingen. De bijeenkomst draagt dit keer een besloten karakter vanwege de coronarichtlijnen. Directeur Hugo ter Avest van Het Hannemahuis neemt de prijs in ontvangst uit handen van Hans van Velzen, voorzitter van de Vestdijkkring.

Wilbert van Walstijn, hoofdredacteur van de Vestdijkkroniek memoreert het belang van de permanente expositie in de Vestdijkkamer en de gestage groei van de collectie. Een literaire plek voor herinnering aan een schrijver is cultureel bezit. In de Vestdijkkamer leeft de herinnering aan Vestdijk al sinds 1984 voort. Het toont een fraaie collectie en voor de liefhebber is er een fraaie wandeling door Harlingen, dat met het Hannemahuis, het Anton Wachterbeeld en Vestdijks geboortehuis ‘over een magische driehoek’ beschikt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda