Nieuws

‘IKC Prins Johan Friso uit Harlingen groet de zee!’

Dat is één van de teksten die kinderen van IKC Prins Johan Friso op een zeil hebben geschreven, naast tekeningen van dolfijnen, zeemeerminnen, koralen en allerlei andere dingen die met zee te maken hebben.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Het beschilderen van zeilen door kinderen gebeurt op initiatief van stichting ‘Paint a Future’, die kinderen wereldwijd actief en creatief betrekt bij de toekomst van zeeën en oceanen. Niet vanuit een negatieve boodschap - daar worden kinderen al genoeg mee geconfronteerd - maar juist vanuit iets positiefs: vrachtvervoer over zee kan ook zeilend. Kinderen uit Zuid-Amerika zullen op een later moment misschien de boodschap lezen die één van de kinderen uit Harlingen opschreef: ‘butiful sea, i love you’.

Afhankelijk van hoe de wind waait, zal vrachtschip ‘De Vrijbuiter’ waarschijnlijk aanstaande zondag met verse vracht én met het splinternieuw geverfde zeil, koers zetten naar weer een nieuwe bestemming. Het is geen schooldag, zondag, maar toch hopen de kinderen dat ze erbij kunnen zijn als de Vrijbuiter vertrekt uit Harlingen want ze hebben een lied ingestudeerd om het schip muzikaal uitgeleide te doen. Op de foto bijna alle kinderen van groep 5b, juffen Janny en Saakje die in de klas heel veel aandacht hebben besteed aan het project en kunstenares Lucie Visser die de kinderen heeft geholpen met schilderen.

 

|Doorsturen

Era

2021-04-23 17:49:13
Wat een leuk en waardevol initiatief. Echt te gek. Kunst raakt meer dan woorden, maar woorden uit het hart gegrepen als deel van kunst waaien op de vleugels van de wind naar alle windstreken.:). Het rolde er zomaar uit haha.

BuienradarAgenda