Nieuws

Icon Yachts breidt uit met drijvend dok

HARLINGEN – Om meer en grotere projecten aan te nemen, komt er een drijvend dok naast de werfhal van Icon Yachts. De uitbreiding van de capaciteit is het gevolg van een toenemend aantal refit-projecten.

Het nieuwe ‘boothuis’ zorgt voor een capaciteitstoename van bijna honderd procent, meldt Icon Yachts in een persbericht. Het dok wordt 130 meter lang, 30 meter breed en krijgt 28 meter masthoogte. De bouw van de drijvende werfhal is al begonnen en naar verwachting wordt de hal aan het eind van het jaar opgeleverd.

Icon maakt melding van buitengewoon krachtige groei. De superjachtwerf heeft naar eigen zeggen het afgelopen jaar 25 nieuwe werknemers aangenomen. Er ligt momenteel ‘300 meter’ aan projecten op de werf en nieuwe ontwikkelingen staan voor de deur, aldus Icon.

Volgens Icon kiezen eigenaars van Noord-Europese jachten voor de Harlinger werf, zodat ze bij onderhoud of een refit dichtbij hun roots blijven. En ze blijven dichter bij de originele jachtenbouwer om reiskosten te besparen.

Vlnr: Sjoerd Sinnema (project engineer ICON Yachts), Jelle Talsma en Gerard Cnossen (beiden van Scheepswerf Talsma in Franeker) en ICON-directeur Jen Wartena.

|Doorsturen