Nieuws

Hr.Ms. Sittard zoekt ‘vrienden’

Zeekadetkrops Harlingen zoekt donateurs die als ‘Vriend van de Sittard’ willen bijdragen aan beheer en onderhoud van het Harlinger korpsschip, de Hr.Ms. Sittard. Dat kan vanaf 35 euro per jaar.

De Sittard op volle zee.

In december 2017 is de Stichting Beheer Sittard opgericht. Het doel van de stichting is om de voormalige mijnenveger Hr.Ms. Sittard in goede conditie in de vaart te houden voor de komende generaties. Om dit doel te realiseren doet de stichting een beroep op u om u als Vriend van de Sittard aan te melden en een jaarlijkse financiële bijdrage van minimaal € 35 te doneren aan de stichting.

Als Vriend van de Sittard wordt u regelmatig digitaal over het wel en wee van de Sittard geïnformeerd via het Zeekadetkorps Harlingen. Tevens wordt u ieder jaar uitgenodigd voor een vaartocht a/b van de Sittard. Mocht u daarnaast als Vriend van de Sittard gebruik willen maken van de Sittard, dan is dit in goed overleg bespreekbaar.

Meer informatie en aanmelden: secretaris@zkkharlingen.nl of 06-53793380. Of voorzitter@zkkharlingen.nl of 06-46285613

De Hr.Ms. Sittard is in 1997 door de Koninklijke Marine overgedragen aan de vereniging Zeekadetkorps Harlingen en het schip doet sindsdien dienst als varend thuishonk en opleidingschip voor het korps. Deze maritieme jeugdvereniging behoort tot het landelijke Zeekadetkorps Nederland. Het Zeekadetkorps stelt zich ten doel om de jeugd op een plezierige wijze de weg naar zee te wijzen. De Sittard wordt door het Zeekadetkorps en vele vrijwilligers zowel fysiek als technisch goed onderhouden, maar heeft uw financiële ondersteuning nodig om het onderhoud te kunnen blijven realiseren. Meer info over het Zeekadetkorps: www.zkkharlingen.nl.

Instructie bij de ankerlier a/b van de Sittard.

|Doorsturen