Nieuws

Hosanna naar Grutsk

HARLINGEN - Op zaterdag 30 juni doen maar liefst 60 muziekverenigingen mee aan het muziekspektakel Grutsk in Leeuwarden, in het kader van ‘culturele hoofdstad’ LF 2018. Er komen 2018 muzikanten en colorguards in actie, waaronder Hosanna.

Vanaf 10.00 uur zijn er concerten op vijf podia op verschillende locaties. Vanaf 12.00 uur zijn er drumbattles. Om 14.00 uur begint er een taptoe op het Oldehoofster Kerkhof. Om 18.00 uur starten er vier grote optochten op vier plaatsen. De optochten eindigen bij het hoofdpodium op het Wilhelminaplein.

Hosanna Harlingen loopt in de Vaandeloptocht. Samen met de muziekverenigingen Opmaat Berlikum, Euphonia Wommels, CMH Menaldum en acht colorguard-groepen marcheren de Harlingers al muziek makend om 18.00 uur vanaf de Arendstuin (naast parkeergarage Hoeksterend) naar het Wilhelminaplein. De route: Vijzelstraat, Nieuweburen, Voorstreek, Kelders, Peperstraat, Wirdumerdijk en via de het Ruiterskwartier naar het Wilhelminaplein. Om 19.00 uur is daar de opening van een groot muziekspektakel met De Bazuin Oenkerk, Iris Kroes, Elske de Wal en showkorpsen.

Aan deze opening doen ook de Harlinger Juniors en A-guards mee. Rond 19.30 uur musiceert men in een mars terug naar de Arendstuin waar het optreden eindigt. Het concert op het Wilhelminaplein duurt tot 23.00 uur waarna er nog een feestavond is in de Neushoorn voor alle muzikanten.

|Doorsturen