Nieuws

Horecaportret

Sytse de Vries is foto- en videograaf en heeft sinds vorig jaar zijn eigen bedrijf COLD Films (www.coldfilms.nl). Sytse wil de Harlinger horeca graag onder de aandacht brengen en is benieuwd hoe zij de coronacrisis ervaren. Hij doet dat met een serie van zes portretten in de Harlinger Courant en op social media. Deze week het eerste deel met Lieke Kunst van Pizzeria San Marino.

“Ik denk uiteindelijk dat iedereen wel een klap krijgt van de huidige maatregelen. Wij hebben gelukkig altijd al afhaal gehad, dus dat is wel iets waar wij mazzel mee hebben. Op woensdag tot en met zondag, tijdens deze periode met corona, mag het restaurant niet open maar draait het wel continu door.”

“We zijn nu wel bezig met extra verpakkingsmaterialen. We zijn bijvoorbeeld wel aan het bedenken, wat kunnen we ze allemaal meegeven? Mensen willen nu thuis lekker kunnen eten, misschien willen ze niet alleen een pizza maar ook allemaal lekkere Italiaanse voorgerechten. Als we het anders verpakken, kunnen we álles meegegeven, ook Italiaanse vleeswaren, kaassoorten of een lekkere fles wijn.”

“Wij hadden eigenlijk een verbouwing in de planning, daar balen we ontzettend van.
Onze keuken is wel aan vernieuwing toe. Vijf à zes jaar geleden hebben we het restaurant helemaal verbouwd en de keuken zou dit jaar. Dat is voor ons werk technisch heel vervelend.”
“We weten niet hoelang dit allemaal nog gaat duren en of we dat dan kunnen dragen zonder financiële hulp van de regering. Onze buffer was bedoeld voor de verbouwing. We blijven echt heel positief, dat is één ding wat zeker is.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda