Nieuws

Horeca Support Rally van Rotary Club Harlingen

De horeca heeft het moeilijk, zeer moeilijk. En wij missen het uit eten kunnen gaan. Wat kunnen we organiseren om aan allebei iets te doen? Zorgen dat het mes aan twee kanten snijdt? Rotary Club Harlingen heeft het intitiatief genomen om een rally te organiseren ter ondersteuning van plaatselijke horeca.

Voor € 50 per persoon kan men met eigen vervoer meerijden langs vijf plaatselijke restaurants. Bij iedere zaak krijgt men een dinergang gepresenteerd. Dat moet je vervolgens in de auto opeten. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de deelnemende horecaondernemers. Omdat alles strikt volgens de coronaregels gaat, hebben de burgemeesters van Harlingen en Waadhoeke hier hun goedkeuring aan verleend.

Zaterdag 27 februari is de eerste aflevering. De inschrijving was met 50 deelnemende teams (meer dan 100 eters!) binnen enkele dagen volgeboekt. En dat zonder uitgebreide reclame vooraf. Vele mensen willen graag meedoen: prachtig!

Voor de rally heeft Rotary Club Harlingen Wopke Hettema van Business Rally Events benaderd; bekend van onder andere de Waddenrally die de Lions jaarlijks organiseren voor het goede doel. BRE sponsort deze eerste editie. Ze hebben een prachtige route uitgestippeld die door NW Friesland loopt. Start bij het Entrepotgebouw, met stops bij Lokaal op Hatsum, Theetún Slappeterp, De Zwarte Haan en The Friezinn, om te eindigen bij ’t Havenmantsje voor het Grand Desert. Door onderweg vragen te beantwoorden, maken de deelnemers kans op één van de vijf dinerbonnen teer waarde van € 50 die door de bezochte restaurants ter beschikking zijn gesteld.

“Met een enkele rally redden we allemaal samen niet onze horeca”, meldt de organisatie. “Zelfs niet met 10 rally’s. Maar we steken de ondernemers wél een hart onder de riem: Wij missen jullie! Wij steunen jullie!”

Er komen nog meer afleveringen, langs andere restaurants. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Ook meerijden? Zodra er meer bekend is, volgt er een bericht in de HC. Of volg de facebookpagina van Rotary Club Harlingen, of laat je alvast op de lijst zetten door een mailtje te sturen naar rally@rotaryharlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda