Nieuws

Horeca Support Rally smaakt naar meer

Enthousiaste deelnemers, vrolijke koks en een zonovergoten prachtige route maakten de eerste aflevering tot een zeer geslaagd fenomeen. Dat gaat dus vaker gebeuren.

Het hoofdgerecht bij De Zwarte Haan.

Rotary Club Harlingen heeft het initiatief genomen om een rally te organiseren ter ondersteuning van plaatselijke horeca. Voor € 50 per persoon kon men met eigen vervoer meerijden langs vijf plaatselijke restaurants. Bij iedere zaak kreeg men een dinergang gepresenteerd. Die moest je vervolgens in de auto opeten. De opbrengst is in zijn geheel ten goede gekomen aan de deelnemende horecaondernemers. Omdat alles strikt volgens de heersende ‘Covid-19 regels’ ging en gaat, hebben de burgemeesters van Harlingen en Waadhoeke hier hun goedkeuring aan verleend.

Zaterdag 27 februari vond de eerste editie plaats. Business Rally Events uit Drachten had een leuke en voor iedereen makkelijk te rijden route uitgestippeld door NW Friesland. Starten bij het Entrepotgebouw en onderweg stoppen bij Lokaal op Hatsum (voorgerecht), Theetún Slappeterp (soep met knoflookbrood), De Zwarte Haan (hoofdgerecht), The Friezinn (tussengerecht) en eindigen bij het Havenmantsje voor het Grand Dessert. Door onderweg vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben vijf teams een dinerbon ter waarde van € 50 gewonnen. Deze waren door de bezochte restaurants ter beschikking gesteld.

Met een enkele rally redden we allemaal samen niet onze horeca. Zelfs niet met 10 rally’s, meldt de Harlinger rotaryclub. “Maar we steken de ondernemers wél een hart onder de riem: Wij missen jullie! Wij steunen jullie! En omdat het voor iedereen zo leuk was, komt er een tweede aflevering. Op zaterdag 13 maart gaan we bij andere restaurants langs: twee in Harlingen en twee in Franeker.” 

Ook meerijden? Houd de plaatselijke media in de gaten en volg de facebookpagina van Rotary Club Harlingen. Of meld je meteen aan via www.horecasupportrally.nl. Wie eerst komt, eerst maalt en vol is vol. Er is een reservelijst en, gezien het enthousiasme, komen er zeer waarschijnlijk nog meer rally’s langs weer andere restaurants.

|Doorsturen

BuienradarAgenda