Nieuws

Hoogtepunten uit de barok door topensemble in Kimswerder Laurentiuskerk

Het derde concert van dit jaar in de serie ‘Concerten in de Laurentiuskerk’ werd verzorgd door het Nederlands Barokconsort. Dit topensemble bestaat uit drie internationaal gelouterde musici. Het Consort bracht deze zondagmiddag een concert met muziek van drie toppers van de barokmuziek: Bach, Händel en Telemann.

(Foto: Hieke Bijlsma)

Daarnaast werden ook nog composities gespeeld van  A.D. Philidor en Ch. Dupart, eveneens componisten uit de barokperiode. Dat Kimswerd drie internationaal aan de weg timmerende musici te gast had blijkt onder andere uit de aanwezigheid van de van oorsprong Amerikaanse viola da gambaspeelster Cassandra Luckhardt: na het concert moest zij snel terug naar haar woning in Amsterdam wegens vertrek naar China waar zij concerten moet geven.

 

Het duidelijkst kwam het prachtige geluid van de zessnarige viola da gamba van haar naar voren in de driedelige Fantazia van Telemann die Cassandra solo speelde. Solospel was er ook door Jan Kleinbussink op zijn prachtige twee-klaviers klavecimbel, gebouwd door de bekende orgel- en klavecimbelbouwer Klop uit Garderen. Prachtig zoals dit instrument gebouwd als een kopie van een 17e  eeuws instrument door Jan werd bespeeld. Blokfluit en traversospeler 
Sascha Mommertz, die onder andere artistiek leider is van de Dommuziek in Utrecht en tevens docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, was alleen in Triospel te beluisteren, waarbij hij steeds de leidende partij had, daarbij begeleid door de beide andere musici. Hij speelde met hen Sonates van Händel, Philidor en J.S. Bach en een Suite van Ch. Dupart.

Opvallend was het hechte samenspel van de musici en de fraaie heldere klanken die Sacha uit zijn instrumenten wist te toveren. De bijna 80 bezoekers gingen dan ook met een voldaan gevoel naar huis. Het volgende concert in de serie is op vrijdag 7 juni. Dan komt niemand minder dan de toppianiste Marietta Petkova naar Kimswerd. Dit concert, waarvoor een fraaie vleugel wordt gehuurd, begint ’s avonds om 20.00 uur.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda