Nieuws

Honk- en softbalvereniging van start in Harlingen

HARLINGEN – Honk- en softbalvereniging Waadhoeke/Harlingen - het is een voorlopige naam - is gisteren begonnen met trainen op het sportveld naast de Waddenhal. “Het is prachtig om te zien hoe iedereen ons initiatief omarmt”, aldus initiatiefnemer Chiel Faber. “Dat geeft veel energie om hier een succes van te maken.” De vereniging zoekt hulp bij het bedenken van een definitieve naam.

Na een oproep in de Harlinger Courant eerder dit jaar, bleek er voldoende animo te zijn voor de nieuwe sportvereniging. Ondanks de zomervakantie waren er 19 aanmeldingen voor de eerste training. In totaal hebben 35 geïnteresseerden zich gemeld. Er is een afdeling voor jeugd tot 16 jaar en een afdeling voor volwassenen. De jeugd traint van 19.00 tot 20.00 en de volwassenen vervolgens tot 21.30 uur.

 

Een en ander is van de grond gekomen dankzij steun van diverse organisaties, zoals de gemeente Harlingen, rsg Simon Vestdijk en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Maar ook andere honk- en softbalverenigingen, groothandels en potentiële toekomstige leden hebben zich heel enthousiast getoond, aldus Chiel Faber. “De gemeente heeft zijn steun toegezegd en voor 2018 mogen wij gebruikmaken van het veld naast de Waddenhal. Een geweldige steun in de rug! De KNBSB heeft geholpen met het formuleren van een mooie toekomstvisie; eerst softbal en in de toekomst ook honkbal.”

Er kan gebruikgemaakt worden van softbalmateriaal van rsg Simon Vestdijk en andere honk- en softbalverenigingen. Deze bieden ook ondersteuning middels adviezen. Groothandel Covee heeft nieuwe ballen en knuppels gegeven om mee te beginnen. “Een geweldig begin”, aldus Chiel Faber. “Het is onze bedoeling om in de aankomende twee, drie weken de vereniging daadwerkelijk vorm te geven.” Er wordt nog gezocht naar een goede naam: ideeën zijn welkom op bsbwaadhoeke@gmail.com.

|Doorsturen