Nieuws

Hond loopt snijwond op in Harlinger Bos

HARLINGEN - Een hond heeft vorige week in het losloopgebied in het Harlinger Bos een gemene wond opgelopen. De viervoeter moest met een snijwond van 2 cm lang en 2 cm diep door de dierenarts geholpen worden.

De bloedende wond was niet te stelpen. De hond is onder narcose geopereerd door de dierenarts, meldden zijn baasjes op Facebook. “Met de hond gaat het inmiddels alweer wat beter, zijn hechtingen mogen er donderdag uit”, meldt één van de baasjes desgevraagd.

Volgens de dierenarts is de wond veroorzaakt door glas. “We zijn nog terug gegaan toen de hond geopereerd werd. Toen hebben we in vijf minuten tijd een hand vol glas en een scherp stuk pvc gevonden.” Er is contact gezocht met de gemeente Harlingen, aldus één van de baasjes. “Ik moet nu van de gemeente gaan bewijzen dat dit hun schuld is en niet van eventuele jeugd.”

Het is al langer bekend dat er scherpe voorwerpen in de grond van het Harlinger Bos zitten. In oktober vorig jaar berichtte de HC erover, nadat enkele buurtbewoners aan de bel trokken.

De gemeente meldde destijds dat er gezeefde grond was gebruikt, en dat het kan en mag voorkomen dat er een stukje PVC, een steentje of een stukje glas in zit. De gemeente nam er destijds een kijkje, en meldde dat er niets afwijkends was aangetroffen. Wel werd er met de aannemer afgesproken dat hij het park extra ging aanharken.

De baasjes waarschuwen op Facebook: “Iedereen die wandelt door het Harlinger Bos kijk heel goed uit. Er ligt een hele hoop puin, glasscherven, ijzeren pinnen, noem het op en het ligt er.”

Een andere wandelaar vond er kortgeleden ook gevaarlijke voorwerpen: “We vonden weer wat glas en ook een stuk bouwmateriaal waar asbest in zit.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda