Nieuws

Hollywood sterren stralen op ’t Wad tijdens laatste schoolweek

Leerlingen en team van ’t Wad sloten vorige week dit bijzondere schooljaar met elkaar af. Gezien het feit dat het kamp en de musical niet door konden gaan, moesten er alternatieven worden bedacht om de leerlingen van groep 8 een memorabel afscheid te kunnen geven. Dit resulteerde in een zeer divers programma. 

In plaats van een driedaags kamp kregen de leerlingen een hele laatste schoolweek. De leerlingen speelden maandagmiddag honkbal onder leiding van juf Valery. Toen ze dinsdag bij de scouting op bezoek waren, mocht er hout worden gehakt en vuurtje worden gestookt. Dinsdagavond genoten de leerlingen van een heerlijke barbecue en donderdag begon de dag met een escape in the city en werd er afgesloten met discozwemmen in Het Derde Haad.  

Woensdagavond 1 juli lag de rode loper voor het kindcentrum uit. Gasten werden welkom geheten om te komen genieten van de film ‘Hotel’ van Hollywood in de klas met in de hoofdrollen alle leerlingen van groep 8 van ’t Wad. De gymzaal was ingericht tot een professioneel theater met professionele apparatuur. Oud-leerlingen Jelle van Abbema, Kor Posthumus en Rico Vlieger waren ook dit jaar weer van de partij voor de technische realisatie van beeld en geluid. Een klus die ze jaar op jaar voortreffelijk uitvoeren. De leerlingen zaten tussen de ouders in en konden genieten van popcorn en andere versnaperingen. De Wadlopers hadden alles weer prima onder controle. Juf Angelique opende de avond en heette iedereen van harte welkom. Ook blikte zij nog even terug op dit bijzondere schooljaar. Daarna werd de film gestart. Twee gladde projectontwikkelaars van Project X hadden een plan bedacht om een snelweg aan te leggen. Echter moest ’t Wad daarvoor worden gesloopt. De leerlingen van groep 8 waren hen echter te snel af en bedachten een veel beter plan: hotel ’t Wad waar ze zelf de nieuwe medewerkers werden.

Na afloop sprak schoolleider Stana de Wit de leerlingen nog een woordje toe en las een gedicht ‘Groei’ aan de leerlingen voor. Juf Ietje, die vijf jaar geleden met pensioen ging, was ook nog even van de partij om haar laatste groep een rode roos te overhandigen. En tot slot had de groep ook nog een mooi cadeau voor het team. Juf Angelique nam een tegel in ontvangst met de namen van alle leerlingen van groep 8 erop. Deze werd bij één van de ingangen gelegd, zodat daar een echte walk of fame zou kunnen ontstaan. Om 22:00 uur kwam er voor deze groep een eind aan een gedenkwaardige avond en van een gedenkwaardig schooljaar. De laatste schooldag was dit jaar ook in een ander jasje gestoken. De Wadlopers gaven uit de vrijwillige ouderbijdrage aan elke groep een leuk bedrag, zodat er in elke groep een mooie laatste schooldag kon worden georganiseerd. In elke groep gebeurde dan ook wat anders. In de onderbouw genoten de leerlingen van een spelletjescircuit, in groep 3 t/m 5 kregen de leerlingen een escaperoom, in groep 6 hadden de leerlingen een eigen programma bedacht en groep 7 toog richting het strand. Groep 8 hielp met opruimen. Op het plein stonden de ijsfietsers Allard-Sym, Redmar en Wimer-Jon Sprenger, oud-leerlingen van ’t Wad. Zij schepten een heerlijk bolletje biologisch ijs voor alle leerlingen. Dit was een leuke verrassing voor iedereen. Ondertussen speelden de leerlingen op het nieuwe plein van ’t Wad dat tijdens het moment dat de scholen dicht gingen is gerealiseerd. Mede dankzij ’t Mienskipfuns dat het kindcentrum maar liefst een bedrag van 10.000 euro schonk. En ook de Rabobank heeft nog een cheque voor ’t Wad klaarliggen. Deze kan na de zomervakantie in ontvangst worden genomen. Tijdens de Buitenlesdag in september zal het plein officieel worden geopend. Dan zullen de leerlingen hun werkzaamheden aan het plein, die helaas even stil kwamen te liggen vanwege de Corona, ook weer kunnen hervatten. Onder leiding van de leerkrachten gaan de leerlingen die dag beukenboompjes planten om vervolgens nog even de puntjes op de i te zetten. 

Dat het afscheid groep 8 zwaar viel, bleek vrijdagochtend wel toen de leerlingen met betraande ogen alle groepen nog even bij langs gingen en afscheid namen van de leerlingen van ’t Wad en het team. Ze hielpen nog even met de laatste klussen en liepen arm in arm het kindcentrum uit. Om 12:00 uur werd de vakantie ingeluid. 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda