Nieuws

Hoe worden knuffels gemaakt?

Knuffels zijn het beste verkochte cadeau of kraamcadeau en per jaar worden er miljoenen knuffels gemaakt. Ik weet zeker dat jij in jouw kinderjaren wel eens een knuffelkonijn, teddybeer of andere knuffel hebt gehad. Heb jij wel eens een knuffel in je hand gehad en je afgevraagd hoe ze gemaakt worden? Wij leggen het je uit.

Het kiezen van de stoffen

Knuffels zijn, zoals het woord al zegt, knuffelbaar dus moeten ze heerlijk zacht zijn. Daarom is de eerste stap het kiezen van de stof om de knuffel te maken. Welke kleuren kies je en welke soort stof? Sommige stoffen worden sneller vies dan anderen dus is het belangrijk om een goede keuze te maken. Kinderen kunnen knuffels namelijk heel erg snel vies maken.

Het maken van het patroon

Als je de stof hebt gekozen moet je knuffel vorm gaan krijgen. Dit doe je met patronen. Alle verschillende onderdelen van een knuffel worden apart gemaakt. Het patroon wordt op de gekozen stof neergelegd en daarna overgetrokken en uitgeknipt.

Alles in elkaar zetten

Als alle patronen zijn uitgeknipt moeten deze in elkaar gezet worden. Benen, armen, het hoofd en de romp moeten allemaal aan elkaar vast worden gemaakt en daarna gevuld worden met fiberfill, wol of katoen. Het is belangrijk hoeveel vulling in de knuffel gaat want dat zorgt ervoor dat de knuffel hard of zacht wordt.

Knuffel eventueel met naam personaliseren

Als de knuffel  in elkaar is gezet en goed getest is komt er nog een optionele keuze. Omdat gepersonaliseerde knuffels tegenwoordig helemaal hip zijn is het mogelijk een naam en of geboortedatum op de knuffel te zetten. Aangezien kinderen al tientallen knuffels hebben onderscheiden fabrikanten zich tegenwoordig. Wanneer ze een knuffel personaliseren met een naam neemt de waarde van de knuffel ernom toe. 

Op websites zoals bkado.nl kan je knuffels met naam en geboortedatum bestellen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda