Nieuws

Hockeycoach Max Caldas bij HMHC

Maandenlang was Klaas Jansen van de sponsorcommissie van de HMHC bezig om contact te leggen met de Argentijnse hockeycoach Max Caldas. Maar Max is een druk bezet man die de hele wereld overvliegt. Maar ineens was daar dan toch het verlossende woord. Max, zelf vroeger ook een zeer verdienstelijk hockeyer, was bereid naar Harlingen te komen om een lezing te geven over zijn manier van coachen, die zo succesvol is gebleken.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Max Caldas is vorig jaar nog uitverkozen tot de beste mannencoach van het jaar en is op dit moment bondscoach van Oranje Heren. Hij heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend. Eerst zelf als hockeyer en nu al geruime tijd als zeer succesvol coach. In 2012 won hij nog op de Olympische Spelen goud met het Nederlands vrouwenhockeyteam.

Maandag was het dus zover, in een gevuld clubhuis, vertelde Caldas hoe zijn aanpak zorgt voor succes. “De spelers waarmee ik werk, kunnen allemaal goed hockeyen, anders word je niet geselecteerd. Waar het om gaat is of je nog beter kunt worden. Een team is snel samengesteld, maar om mensen als een team te laten spelen, daarvoor moet je op zoek naar de mens achter de hockeyer. Authenticiteit en verbondenheid tussen de spelers, maar ook met de coach, is waar het om draait en waar de resultaten mee worden geboekt. Ik als coach heb vooral ook moeten leren om mijn mond te houden en het proces soms te laten ontstaan. Dit is als coach de grootste uitdaging, elke dag weer.”

Caldas wist het publiek goed te boeien en nodigde iedereen uit om vooral te komen met opmerkingen en vragen. Dit alles zorgde voor een interactieve avond die boeiend was voor de aanwezige gasten, veelal sponsoren van de HMHC, die deze avond gratis mochten bijwonen als dank voor hun sponsoring aan de club.

|Doorsturen