Nieuws

Hobokwartet Driekwartplus speelt Engelse muziek in Laurentiuskerk

Afgelopen zondag was Hobokwartet Driekwartplus te gast in de altijd sfeervolle Laurentiuskerk. Het betrof het zesde concert in de serie concerten van dit jaar. De bijna zeventig bezoekers konden ruim anderhalf uur luisteren naar misschien niet zo bekende, maar goed in het gehoor liggende muziek van voornamelijk Engelse componisten.

 

Driekwartplus, een kwartet met viool, altviool, cello en hobo (hobokwartet) begon deze middag met het Miniature Quartet van Allan Stephenson (geboren in 1949). Noor van de Wetering bespeelde in dit meest ‘moderne’ stuk van deze middag op fraaie wijze de althobo, hetgeen de muziek een pastoraal karakter gaf. De strijkers (eigenlijk strijksters: er speelden deze middag alleen vrouwen) lieten zich nog afzonderlijk horen in het vrij vaak gespeelde Strijktrio van Ernö Dohnány, een Hongaarse componist. Drie delen van dit uit vijf delende bestaande werk werden met enthousiasme gespeeld, waarbij het goede samenspel tussen violiste Esther Damsma-in ’t Groen, altvioliste Irma Haverkamp en de Belgische celliste Winde Reijnders opviel.

Na de pauze twee stukken van 20e eeuwse Engelse componisten, beide voor kwartet. In deze stukken bespeelde Noor van de Wetering de ‘normale’ hobo. Haar warme klank en grote uithoudingsvermogen vielen op in de composities van Gordon Jacob en Malcolm Arnold, de componist die de filmmuziek bij The Bridge on the River Kwai componeerde. Het was al met al weer een geslaagde middag daar in Kimswerd.

 

Het volgende concert, tevens het laatste van dit jaar, vindt plaats op zondag 17 november, aanvang 15.30 uur. Dan komt de wereldberoemde violist Shunske Sato (hij is naast violist onder andere ook de artistiek leider van de Nederlandse Bach Vereniging en concertmeester bij Concerto Köln) speelt samen met pianiste Shuann Chai werken van de ‘drie grote B’s’: Bach, Beethoven en Brahms. Reserveren aanbevolen: www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda