Nieuws

Herman Ponte en Bettie Ponte-Beitsma 60 jaar getrouwd

Herman Ponte en Bettie Ponte-Beitsma - beiden geboren in Harlingen - waren afgelopen dinsdag (6 juli) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar namens de gemeente Harlingen van harte gefeliciteerd.

(Foto: Ubbo Posthuma)

Het is inmiddels 62 jaar geleden dat Herman en Bettie elkaar hebben leren kennen. De eerste ontmoeting vond plaats in 1959 tijdens het zwemmen in zee bij de Stenen Man. Herman ‘viste’ Bettie uit zee vanaf de bekende Batting, die daar indertijd een vaste plek had in het water. Van verkering was toen nog geen sprake. De vlam sloeg echt over toen ze elkaar opnieuw tijdens de Harlinger kermis tegenkwamen.

Op 6 juli 1961 zijn Herman en Bettie in het huwelijksbootje gestapt voor de wet. Herman zat toen nog in dienst en door te trouwen kon hij in de weekenden naar huis. Twee jaar later op dezelfde datum zijn ze voor de kerk getrouwd. Hun eerste huisje was op de Schritsen. Daar is hun oudste zoon Rijk geboren. Later verhuisden zij naar de Nolenstraat, waar de jongste zoon Bennie werd geboren. Op het Boeierpad en in de Hoogstraat hebben zij ook jaren met plezier gewoond. Door problemen met de gezondheid werd het traplopen een bezwaar en nu wonen zij alweer ruim 2,5 jaar naar volle tevredenheid in Casa Cara.

Herman is altijd automonteur geweest, begonnen bij Molenaar op de Heiligeweg/ Zuiderhaven. Daarna bij van IJken op de Grote Bredeplaats, dat later werd overgenomen door de HAB (Harlinger Automobiel Bedrijf) en verhuisde naar de Zuiderhaven, waar nu de AH gevestigd is.

Bettie was werkzaam als verkoopster. Ze is begonnen bij Jamin op de Kleine Voorstraat en later volgden er verschillende andere winkels in de kledingbranche. De laatste kledingzaak waar ze met veel plezier gewerkt heeft was JS Mode in Franeker.

Het gezin mocht graag in de vakantie kamperen. Dit werd bekostigd met een tweede baan bij De Groot. Zo kon er ieder jaar geld opzijgezet worden om in de zomervakanties een paar weken weg te gaan. Mooie vakanties, waaronder Duitsland en Oostenrijk. Maar ook in Nederland was het goed toeven: vele jaren een vaste plek met de caravan op de camping in Schoonloo, waar ook de vier kleinzoons veel zijn geweest.

Hobby’s zijn er ook: Bettie mag graag lezen en Herman houdt zich bezig met het opzoeken van oude foto’s en filmpjes van Harlingen op de computer. Het huwelijksjubileum wordt feestelijk gevierd samen met de kinderen en kleinkinderen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda