Nieuws

Herman en Marietje Wink 65 jaar getrouwd

Katoen, papier, leer, zijde, hout, ijzer, wol, brons, aardewerk, tin, staal, linnen, koper, kant, ivoor, kristal, porselein, zilver, parel, koraal, robijn, saffier, goud, smaragd en diamant bij 60 jaar. Zo begon het artikel in de Harlinger Courant vijf jaar geleden. Nog eens vijf jaren zijn Herman Wink en Marietje Krol gegeven. Dit jaar zijn ze namelijk 65 jaar getrouwd. 

Wethouder Harry Boon heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Vanaf hun vijfde jaar kennen Herman en Marietje elkaar. Beiden wonend in de binnenstad, zaten ze bij elkaar op de kleuterschool. Toen hadden ze al een oogje op elkaar. Echt een stel werden ze pas op hun 18de. Ze trouwden op 8 juni 1953.

 

Na een werkzaam leven droegen ze de kapperszaak aan de Brouwersstraat in 1992 over aan hun jongste zoon. Ze woonden daarna jaren en naar volle tevredenheid aan de Christiaan Huygensstraat. Nu wonen ze - inmiddels al meer dan tien jaar en nog steeds volledig zelfstandig - in hun prachtige appartement aan de Zuiderhaven.

 

Om het jubileum te vieren maakten ze een mooie boottocht met het gezin. Trots zijn ze op hun vier kinderen met partners, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, de vijfde op komst. Een briljant echtpaar, 65 jaar getrouwd en in hun 92ste levensjaar.

|Doorsturen