Nieuws

Herkansing Andors Jazz Band in Harlingen

Het tweede seizoen van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) start op zondag 14 oktober met een concert van Andors Jazz Band. Deze bijzondere band zou vorig jaar december al naar Stadsschouwburg Trebol komen, maar dat concert moest vanwege extreme winterse weersomstandigheden worden afgeblazen. Nu volgt dus de herkansing. De aanvang is 14.30 uur.

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd in combinatie met eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

De band is inmiddels een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en heeft tijdens talloze tournees opgetreden in tientallen Europese jazzclubs. Ook heeft de formatie vele radio- en televisieopnamen gedaan. Andors Jazz Band heeft inmiddels in haar bijna 40-jarige bestaan een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de ‘Roaring Twenties’ herleven muzikaal tijdens de concerten. Meer informatie op www.friejam.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda