Nieuws

Heeft u een lopende uitvaartverzekering en bent uw benieuwd of het ook mogelijk is uw kinderen mee te verzekeren?

Dit is mogelijk, een uitvaartverzekering hoeft namelijk niet per definitie voor één persoon te gelden. Het is ook mogelijk een minderjarig kind mee te verzekeren.

Kinderen meeverzekeren

Een uitvaartverzekering wordt doorgaans afgesloten zodat de nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan voor de begrafenis of crematie. Helaas kan uw kind ook vroegtijdig komen te overlijden, waardoor er kosten voor een uitvaart optreden. Door uw kind mee te verzekeren worden de kosten voor zijn of haar uitvaart bij overlijden ook gedekt. De kosten voor een uitvaartverzekering voor een kind zijn niet duur, gezien de verzekeraar denkt dat de kans op vroegtijdig overlijden vrij klein is. Bovendien is het in sommige gevallen zelfs gratis om kinderen tot een bepaalde leeftijd mee te verzekeren, doorgaans is dit tot het 18e levensjaar.

Voordeel bij vergelijken

Indien u nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, maar dit wel van plan bent, doet u er verstandig aan om uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. Een voordeel bij het vergelijken kan zijn om erop te letten of kinderen gratis meeverzekerd zijn. Indien u in de toekomst uw gezin wilt uitbreiden kan dit een bijkomend voordeel zijn, gezien u dan geen extra kosten voor uw kinderen kwijt bent, maar deze wel gewoon verzekerd zijn.

Overigens is de premie voor kinderen niet erg hoog, dus als de premie in uw situatie veel hoger ligt doet u er wellicht verstandiger aan te kiezen voor de uitvaartverzekeraar die kinderen niet gratis meeverzekerd. Let goed op uw persoonlijke wensen bij een vergelijking, de dekking varieert erg sterk, net als de te betalen premie en de aanvullende voorwaarden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda