Nieuws

Heeft jouw lichaam een detox kuur nodig?

Je hebt wellicht weleens van een detox kuur gehoord. Tijdens een korte periode probeer je uitzonderlijk gezond te eten zodat je lichaam een soort schone start krijgt. Opgestapelde afvalstoffen worden verwijderd en je voelt je als het goed is direct een stuk energieker. Een bijkomend voordeel is het verliezen van gewicht, wat een logisch gevolg is van gezond en meestal weinig eten. De vraag is alleen of een gezond lichaam hier werkelijk baat bij heeft. 

Je gezondheid is afhankelijk van wat je eet

Voeding speelt een essentiële rol voor onze gezondheid. Inmiddels is er op basis van wetenschap steeds meer bekend. Onder het grote publiek bestaat er inmiddels ook veel meer bewustwording. Wanneer je gezond eet is een detox kuur minder snel noodzakelijk. Bedenk wel dat er altijd stoffen in de voeding zitten die je lichaam niet kan gebruiken. Via natuurlijk processen worden die afgebroken en afgevoerd. Met name je nieren en lever spelen hier een belangrijke rol in. 

 

Probeer de inname van schadelijke deeltjes te beperken

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om te zorgen voor een beperkte inname van schadelijke deeltjes. Drink bijvoorbeeld niet te veel alcohol. Wanneer je rookt is het uiteraard zaak om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. Helaas hebben we niet alles zelf in de hand. Want via de lucht om ons heen ademen we al toxische deeltjes in. Verder is het voedsel dat we eten vaak ongezonder dan wordt aangenomen. Dat komt onder ander door pesticiden, conserveringsmiddelen en andere stoffen om de smaak, kleur of geur van een levensmiddel te verbeteren. Gelukkig is daar heden ten dage meer aandacht voor. 

 

Afvallen aan de hand van een detox kuur

Je hoort weleens dat je afvalt wanneer je een detox kuur volgt. Op zich is dat logisch, want je eet over het algemeen betrekkelijk weinig. Maar bedenk wel dat afvallen niet het hoofddoel is van een detox kuur. Bovendien heb je de verloren kilo's snel weer terug als je terugvalt op je oude voedingspatroon. 

 

Een sapkuur om je gezondheid een boost te geven

Om de haverklap aan een detox kuur beginnen is dus niet nodig. Dat neemt niet weg dat het voordelen oplevert wanneer je het goed doet. Kies niet voor vreemde methodes om je darm te ontslakken of vrij te maken van schadelijke micro-organismen. Een kuur op basis van sappen is dan een veel beter idee. Want ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en met zorg samengesteld. Meer weten? Lees dan alles over de voordelen van een detox kuur

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda