Nieuws

Heb ik een rijbewijs nodig voor een brommobiel of elektrische driewieler?

Wanneer we het hebben over voertuigen, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een brommobiel of een elektrische driewieler. Toch zijn dit vervoermiddelen die de laatste jaren aan populariteit winnen in ons land. 

Overweeg je ook om één van deze twee voertuigen te kopen? Dan zit je mogelijk nog met een prangende vraag. Veel mensen weten namelijk niet of zij mogen rijden in een brommobiel zonder rijbewijs

Geen speciaal rijbewijs nodig
Voor het besturen van bepaalde voertuigen heb je een speciaal rijbewijs nodig. Zo moet je over een  rijbewijs beschikken om op een scooter of in een auto te mogen rijden. Wil je rijden met een aanhanger of in een vrachtwagen? Dan moet je hiervoor een speciaal rijbewijs hebben. Voor een elektrische driewieler en een brommobiel hoef je echter geen bijzonder rijbewijs te hebben. 

Het is echter niet zo dat iedere Nederlander maar zo in dit voertuig mag rijden. Nee, want je moet namelijk wel over een auto- of scooterrijbewijs beschikken. Ben je in het bezit van zo’n rijbewijs? Dan mag je dus gewoon rijden in een brommobiel of op een elektrische driewieler. Heb je nog geen rijbewijs, ben je 16 jaar of ouder en wil je graag in een brommobiel of op een elektrische driewieler rijden? Begin dan zo snel mogelijk met de lessen, zodat je binnenkort officieel mag rijden met zo’n voertuig!

Waarom kiezen voor een elektrisch scooter?
Zie jij jezelf nog niet rijden in een brommobiel, maar lijkt een scooter jou wel wat? Dan moet je weten dat je kunt kiezen tussen een benzinescooter en een e-scooter. Maar wat is eigenlijk het beste, op benzine of elektrisch? Qua aanschafprijs neigen veel mensen naar benzine, want een benzinescooter is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een e-scooter. Daar staat echter tegenover dat een elektrische scooter na aankoop flink goedkoper is. Je hoeft namelijk niet of nauwelijks onderhoud uit te voeren. Daarbij komt dat je ook niet meer hoeft te tanken. Je laadt de accu enkel op met stroom. Stroom kost weliswaar ook geld, maar het is aanzienlijk goedkoper dan benzine.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda