Nieuws

Havengezichten van Gineke Zikken in Galerie de Vis

Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen. In heldere vormen en kleuren weet Zikken de bedrijvigheid van een haven te raken, zoals ze dat eerder ook wist te doen met wolkenkrabbers en verkeerstunnels.

Wie Zikken volgt in de ontwikkeling in haar werk weet dat ze eerder de Rembrandt Painting Award in de wacht sleepte. De jury oordeelde toen dat haar schilderijen, tussen abstract en figuratief werk in, zich onderscheiden door helderheid met een afgewogen kleurgevoel. Die kwaliteit is terug te zien in de nieuwe expositie. Met haar paletmes zet Gineke Zikken kades, schepen en kranen in vlakken en banen op het doek, zó afgewogen gecomponeerd dat het lijnenspel van de havens een onverwachte schoonheid krijgt.

Overigens weet de kunstenaar ook in de stad en op het platteland haar weg te vinden. Dat doet ze letterlijk, door er met de schildersezel op uit te trekken. Zo helpt ze ons ongedachte kanten aan plekken in onze leefomgeving te ontdekken.

De tentoonstelling ‘Havens’ is te zien tot en met 24 september 2022. De galerie is geopend op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en daarbuiten op afspraak.

|Doorsturen

BuienradarAgenda