Nieuws

Harlingse Noa verkozen tot Miss Friesland

Noa Zijlstra uit Harlingen is in april verkozen tot Miss Friesland. Ze gaat door naar de landelijke finale, voor Miss Nederland.

Door Ubbo Posthuma

Noa Zijlstra. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De 17-jarige Harlingse spreekt geen Fries, maar daar hebben meer Harlingers last van. Vorig jaar ging ze met haar moeder naar een Ladies Night te Leeuwarden. Daar werd ze gescout door twee dames van Miss Beauty. Ze kon zich inschrijven voor deelname aan een castingdag. Lange tijd hoorde ze niets, totdat ze zes maanden later een mailtje ontving voor een castingdag in Drachten. “We begonnen met een voorstelrondje, bikinirondje en een vragenronde”, zegt Noa, die op het Friesland College een 3-jarige opleiding MBO-4 volgt. Hierna wil ze naar de Pabo om uiteindelijk als docente voor de klas te komen.

 

Er waren ongeveer zeventig deelnemers en Noa kwam bij de laatste zeventien dames. Die gingen een speciaal traject in en kregen in Groningen een fotoshoot en catwalktraining. De finale was op 14 april. Een spannende aangelegenheid. Eerst een openingsdans, gevolgd door een voorstelronde. Daarna een bikini- en galaronde. En tot slot een speech. Uit een glazen bol moest Noa een lootje trekken waar het onderwerp op stond. Dit bleek anorexia te zijn. “Daar wist ik niet veel van”, vertelt Noa. “Ik was ook in vijf seconden klaar. Gelukkig had ik het andere heel goed gedaan. We moesten twintig minuten op de uitslag wachten, erg spannend natuurlijk.”

 

Uiteraard was Noa superblij met de eerste plek. De andere dames gunden het haar en ze werd ze bedolven onder de kussen en knuffels. Ze kreeg een oranje sjerp omgehangen en een kroontje op het hoofd. Miss Friesland 2019.

De finale voor miss Nederland vindt plaats op 30 augustus in studio 21 te Hilversum. Begin juni gaat Noa met alle winnaressen naar Frankrijk voor een training, onder andere catwalk lopen.

Uiteraard zijn haar ouders en haar vriend Yannick de Bruin ook super trots. Als schoolgaande jongedame zijn er veel kosten die ze moet ophoesten. “Wat zou het fijn zijn als er sponsors zijn die me willen helpen, zoals een schoonheidsspecialiste, nagelstyliste of wimperstyliste”, zegt Noa. Wie wil helpen kan via Facebook of Instagram (@noarianzijlstra) contact met Noa Zijlstra opnemen. Als Miss Friesland zet Noa zich in voor een goed doel, en dat is de ‘Linda Foundation’, die zich inzet voor gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben.

|Doorsturen

...

2019-05-04 00:13:27

Miss Beauty of the Netherlands is de verkiezing...

BuienradarAgenda