Nieuws

Harlingse heeft het 100 miljoenste Ommetje gewandeld

Het 100 miljoenste ommetje met de wandelapp Ommetje is door mevrouw Kwast uit Harlingen gelopen. Afgelopen vrijdag werd zij namens de Hersenstichting persoonlijk gefeliciteerd door Erik Scherder. De wandelapp Ommetje is een initiatief van de Hersenstichting en heeft als doel Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en zo hun hersengezondheid te verbeteren. De gratis app is de afgelopen 2 jaar door ruim 1,5 miljoen Nederlanders gedownload en wordt dagelijks door velen duizenden mensen gebruikt. 

“Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders. Voldoende beweging verhoogt namelijk de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Samen met de Hersenstichting wil ik ervoor zorgen dat heel Nederland in beweging komt en blijft. Het is dan ook geweldig om te zien dat de app massaal wordt gebruikt en mensen in beweging krijgt.”

 

Meer bewegen, betere hersengezondheid

Ommetje is gericht op de gezondheid van de Nederlanders. Het doel is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en meer bewustwording rondom hersengezondheid bij te brengen. Via de app stimuleert Erik Scherder Nederlanders om uit de stoel te komen en een ommetje van minimaal 20 minuten te maken. Inmiddels zijn er 100 miljoen ommetjes afgerond met een gemiddeld ommetje van ruim 29 minuten. Dat betekent dat er in totaal ruim 2,9 miljard minuten is gewandeld.” 

 

Mevrouw Kwast: “Ik gebruik de app dagelijks. Ik vind het heerlijk om elke dag mijn wandeling te doen en even tot rust te komen in de natuur. Hoe geweldig is het om persoonlijk gefeliciteerd te worden door Erik Scherder.”

 

Gedragsverandering

Het uiteindelijke doel van de app is om gedragsverandering te bewerkstelligen op lange termijn; een dagelijks ommetje met of zonder app. Regelmatig bewegen houdt mensen gezond, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op verschillende hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. De app is te downloaden via: https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

 

Over de Hersenstichting 

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Om dat te bereiken, investeert de Hersenstichting in baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, hersenaandoeningen beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financieren we innovaties en onderzoek, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda.Kijk voor meer informatie:www.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda