Nieuws

Harlinger Volkstoneel heropent Grand Café de Weinstube

De COVID-19 periode was voor velen een tijd waarin de zon niet altijd scheen. Dan is het altijd goed als er weer nieuwe lichtpuntjes ontstaan. Hoewel een nieuw lichtpuntje is het niet, wel een lichtje dat opnieuw is gaan branden. Na bijna 5,5 jaar gesloten te zijn geweest, is vrijdag 27 augustus Grand Café de Weinstube weer heropend door Het Harlinger Volkstoneel.

De Weinstube, voor het eerst geopend op 8 maart 1966, sloot na een bestaan van 50 jaar de deuren op 28 februari 2016. Eigenaar Henk-Jan Cornelisse mist de gezelligheid die de Weinstube met zich meebracht: “Er was hier altijd van alles te beleven en wat hebben wij hier een fantastische periode met elkaar gehad. Nu de zaak een periode heeft leeggestaan vond ik het nodig om er weer wat reuring aan te geven. De zaak blijft nog wel te huur staan, meer info hierover via info@weinstube.nl.”

Henk-Jan vervolgt: “De bedoeling is om eerst weer klein te beginnen, met besloten feestjes, om vervolgens dit uit te breiden naar meer gestructureerde momenten.” En zo komt ook Het Harlinger Volkstoneel in de Weinstube terecht. Het Harlinger Volkstoneel was op zoek naar een andere oefenlocatie. Voorzitter Chris Huizenga-Leegstra: “Het nieuwe stuk dat wij willen opvoeren heeft te maken met een bar, dus hoe mooi is het om gelijk te kunnen repeteren in een café!”

Vrijdag 27 augustus was de eerste bijeenkomst van Het Harlinger Volkstoneel van het nieuwe seizoen. Chris: “Nadat wij in 2020 een dag voor onze première te horen kregen dat onze voorstellingen niet door mochten gaan van de overheid, was dat voor ons een zeer zure appel. Onze spelers hadden ruim zes maanden gerepeteerd en konden dit niet aan het publiek laten zien.”

Hartverwarmend waren de berichten die spelers ontvingen, maar ook de donaties die gedaan werden door het publiek werden zeer op prijs gesteld. Het Harlinger Volkstoneel gaat met frisse, nieuwe energie het komende seizoen in.

|Doorsturen

BuienradarAgenda