Nieuws

Harlinger Steegjesloop op Bevrijdingsdag

De Topmoppies organiseren aanstaande zondag (5 mei) de Harlinger Steegjesloop: een cityrun door de Harlinger binnenstad. De opbrengst is voor stichting Hulphond. Ambassadeur van stichting Hulphond Frits Wester geeft (begeleid door starter Jelle Werkhoven) om 10.10 uur het officiële startschot.

Speakers Hein Kuiken en Wiebe van Dijk zullen vanaf het podium de lopers binnenhalen. De Steegjesloop krijgt muzikale ondersteuning van Dicky Power, Asief Williams en Slaanderij Fan Harlingen. Het parcours bestaat voor een belangrijk deel uit duistere, oneffen, soms supersmalle steegjes die op sommige plekken niet meer dan 63 centimeter breed zijn.

 

Na de wedstrijd is het ook mogelijk de route te wandelen, met vragen, opdrachten en verrassende gebeurtenissen die rechtstreeks verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van Harlingen. Denk bijvoorbeeld aan de pastorie waar de Blikken Dominee in de negentiende eeuw zijn geheime minnares vermoordde; de steeg waarin schrijver Simon Vestdijk werd geboren en de Bargebuurt, het armenwijkje waar een bewoner onder zijn bedstee viswormen kweekte in paardenhoofden. Kortom: rennen door de negentiende eeuw en stilstaan bij een goed doel, dát is de Harlinger Steegjesloop. Presteren en genieten op bevrijdingsdag. De Steegjesloop wordt georganiseerd in samenwerking met Podium Harlingen, de stadsgidsen van Harlingen en vele sponsoren. Opgeven kan bij Koks en Keukenmeiden en op www.topmoppies.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda