Nieuws

Harlinger pinde 500 euro met pas vriendin

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Terwijl zijn vriendin was opgenomen in een instelling pinde een Harlinger stiekem 500 euro met haar pinpas. Hij liep tegen de lamp en kreeg een werkstraf, maar de 500 euro had hij nog niet terugbetaald.

De man moest zich daarvoor donderdag alsnog bij de rechter melden. De werkstraf had hij al van het Openbaar Ministerie opgelegd gekregen op een zogeheten OM-zitting. Daar was ook bepaald dat het gepinde bedrag vergoed moest worden. Het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) had inmiddels de schade aan de vriendin overgemaakt.

De Harlinger was gedagvaard zodat de 500 euro alsnog op hem verhaald kon worden. Ondanks dat hij zich had vermomd – hij droeg een pet en een zonnebril bij het pinnen – was hij herkend op camerabeelden van een pinautomaat in Akkrum. Hij zei dat er niet was betaald omdat hij onder bewind stond, hij heeft 25 euro per week te besteden.

De bewindvoerder had pogingen in het werk gesteld om een afbetalingsregeling te treffen, maar dat zou niet zijn gelukt. Rechter Remco Jan Maring bepaalde dat de Harlinger alsnog de 500 euro moet voldoen. Het CJIB gaat het geld innen. De rechter legde formeel ook nog de 50 uur werkstraf op, maar die heeft de Harlinger inmiddels al gedaan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda