Nieuws

Harlinger orkestleden spelen in mega-orkest

Drie orkestleden van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen deden zaterdag mee aan een Play In die jaarlijks in Harderwijk wordt gehouden. Trompettist Gerard Dijkstra, altsaxofonist Wietske Feenstra en trombonist Ubbo Posthuma deden voor het derde jaar mee.

Vlnr Gerard Dijkstra, Wietske Feenstra en Ubbo Posthuma.

Ongeveer 110 muzikanten uit bijna alle provincies hadden opgegeven voor de Winter Play In. De Harlingers vertrokken ’s morgen om half acht per auto naar de dolfijnenstad. Omstreeks negen uur was men op de plek van bestemming; het prachtige muziekonderkomen van de Stedelijke Harmonie Harderwijk. Om tien uur zouden de repetities beginnen, dus was er nog genoeg tijd voor koffie.

Daarna gezamenlijk vijf muzieknummers instuderen. ‘The Green Hill’ van Bert Appermond kreeg men twee weken van tevoren thuis gestuurd. De andere nummers werden ter plaatste uitgedeeld. Het programma was als volgt: ‘Jerusalem’, arr. Philip Sparke, ‘Marching Winds’ arr. Philip Sparke, ‘Briljant Beatles’, arr. Peter Kleine Schaars en ‘James Bond’, in een arrangement van Johan de Mey. De muzikale leiding op deze dag berustte bij dirigent Gerben Pol uit Assen.

 

De lunch was een gezellig treffen met collega-muzikanten. En na een repetitie kon het publiek de zaal betreden en werden de ingestudeerde nummers gespeeld. Een groot applaus van het publiek volgde.

Gerard Dijkstra laat weten dat het geweldig spelen is in zo’n groot orkest. Ook Ubbo Posthuma was in zijn nopjes over deze dag. “Heel leerzaam en een voortreffelijke dirigent die zo af en toe met zijn humor de lachers op zijn hand kreeg. Er moest hard worden gewerkt, dat wel. Maar met elf trombones op een rijtje kun je je nog wel eens een paar nootjes overslaan”, lacht Ubbo. Wietske Feenstra kijkt ook met genoegen op deze dag terug. “Wat is het toch prachtig om gezamenlijk te musiceren met jong en oud door elkaar heen.” De drie Harlingers hopen volgend jaar wederom deze Play In te bezoeken en dan mogelijk met nog meer Harlinger orkestleden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda